Вајлдер обећао Фјурију НОКАУТ!

Борба између WБЦ владара у тешкој категорији и некадашњег власника више шампионских појасева одржаће се у Лас Вегасу 10. или 17. новембра.

Остали спортови 12.09.2018 | 15:30
Вајлдер обећао Фјурију НОКАУТ!
Врела борилачка јесен је пред нама! Осим што ће се у октагон вратити Конор Макгрегор и то против актуленог првака лаке УФЦ категорије Дагестанца Хабиба Нурмагомедова 7. октобра у Лас Вегасу, него ће и Ентони Џошуа бранити ИБФ, WБА и WБО тронове против Руса Александра Поветкина 22. септембра на Вемблију на којем је нокаутирао и послао у пензију млађег Кличка, док ће WБЦ владарДионте Вајлдер пружити прилику некадашњем шампиону, Тајсону Фјурију средином новембра такође у престоничкој престоници коцке и забаве.

И управо овај последни меч у којем неће у игри бити WБЦ трон може да буде и најинтересантинији. Јер, осим Вајлдера, можда и најбољег ударача међу тешкашима, ту је и увек посебни "Краљ цигана", Фјури. Енглески боксер, познат по (пре)дугом језику, али и по томе што је на поене поразио Владимира Кличка пре него што је скинут са трона због коришћења наркотика, дефинитивно је изузетно талентован и способан да многе изненади у рингу.

Ван "магичног четвороугла" овај брбљивац и самохвалисавац, као то само боксери умеју да буду, мало више кога може да изненади, јер нема глупости коју није урадио. Али буквално. У последње време, по окончању менталне кризе то јест тешке депресије, он све јаче и квалитетније тренира те је и добио прилику да се супротсвтави Вајлдеру. "Краљ цигана" већ претил али и иначе не превише бучни Американац има шта да каже:

"Борба са Фјуријем неће трајати 12 рунди. Верујте ми! Нокаутиртаћу га усред меча. Све ће зависити од тога колико се брзо привикнем на његов стил. Он је веома висок и незгодан противник, тако да ће ми требати мало времена. А када уђем у ритам неће моћи да се носи са ониме што сам му спремио. Већ сам се борио са таквим боксерима као штио је Фјури - висок и чудан. Нема он довољно искуства за мене..."

Док је Вајлдер савршени, висок ударач са дугачким рукама, што му у 90 посто случајева решава мечеве, Фјури је висок, дежмекаст, можда мало спор, али веома интелигентан и препреден. Није нокаутер, већ слично као и Владимир Кличко полако, као удав "дави противника" предњим директима и сталним "грљењем" у клинчу , уз неизоставно вређање које је дамо део психолошког боја.

Велико је питање да ли је Фјури уопште довољно спреман за Американца или је ту у питању чисто узимање лове, што тврди Ентони Џошуа. Помиње се да би Енглез могао да заради око 20 милиона долара, па што не би пустио Вајлдеру мало да га бије по рингу. Верујем да би се много нас мењало са њим, тако да му не треба замерити. 

Инале меч још није добио званиочни датум одржавања, али биће 10. или 17. новембра како тврде организатори.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион ИМАГЕС

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Иван

12.09.2018 21:40

Вајдлер је боксер са најгорим могуцим прљавим стилом бокса..Не подноси лако ударце али их мало прима ради бјезаније и дугог распона руку..Удараа и на поду противника...Фјури му то неце дозволити..запамтите ! Други мец..Навијам срцем за Поветкина кога је Клицко стално гурао рукама на доле, бјезао од борбе док судија није никако реаговао ..тиме га је умарао..Дзосуа јесте јак физицки ал му Поветкин( иако низи ) неце опростити и Поветкин це нокаутирати Дзосуу.. Поветкин је борац, храбар, спреман и нема трунке страха ! Свим срцем будимо уз Поветкина јер заслузује све појасеве !!! Срецно Александре и теби и Фјурију . Историју пису храбри, поносни и људи који јавно никоме не плазе језик нити се подсмијавају..Вас двојица то нисте радили и зато побједјујете акобогда !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Објасни Га..

13.09.2018 11:00

Ал га објасни чоек

Name

Ре Иван

13.09.2018 12:42

Твоје жеље али реалност је код све 4 50-50 тако дасу сви спремни сигурно а мањак непажње мањи од секунде могао бих одлуцити,живи били па видјели обе рунде без нокаута и бодовање....