ЛЕ: Олимпија ''протутњала'' кроз Хелсинки, слиједи Трнава! И још...

Љубљанска Олимпија елиминисала је ХЈК из Хелсинкија укупним резултатом 7:1 у трећем колу квалификација за Лигу Европе.  Партија живота Ивана Тричковског, Аврамовски послао Олимпију у Трнаву! Уфа једва преживела гостовање у Луксембургу - 2:2.

Фудбал 16.08.2018 | 20:50
ЛЕ: Олимпија ''протутњала'' кроз Хелсинки, слиједи Трнава! И још...
Клуб из Словеније на гостовању у реваншу славио је са 4:1 чиме је само потврдио пролаз у плеј-оф за групну фазу Лиге Европе.

Голове за Словенце постигли су Абас у 20. минуту, Аврамовски у 72, Рафиња аутогол у 75. и Бркић у надокнади времена из пенала. Једини погодак за домаћи састав постигао је Кристантус у 85. минуту.

Пролаз наредну фазу обезбедила је и екипа Копенхагена, која је пред домаћом публиком савладала ЦСКА из Софије са 2:1. Истим резултатом Данци славили су и у Бугарској.

У наредном колу Копенхаген састаје се са Аталантом или Хапоел Хаифом. Највероватније ће то бити италијнски клуб, пошто је у првом мечу славио са 4:1.

Даље прошли су још АЕК Ларнака, РБ Лајпциг, Уфа и чешка Сигма.

Звездини Македонци су се баш распуцали у поподневним мечевима квалификација за Лигу Европе. Навијачи црвено-белих сигурно се сећају Ивана Тричковског, момка који у најмрачнијем период клуба није оставио позитиван утисак. Ипак, данас је избушио екипу Штурма И потврдио велики тријумф АЕК-а из Ларнаке – 5:0.

Кипарски представник је декласирао Аустријанце, и најавио да ће бити конкурентан у борби за Лигу Европе.Иван Тричковски је постигао три гола И био убедљиво најбољи играч домаћег тима….

Он је мајсторисао на једном крају Европе, а на другом је заблистао Данијел Аврамовски. Бивши везиста Црвене звезде дао је велики допринос у тријумфу Олипије против Хелсинкија. Змајчеки су имали велику предност из првог меча (3:0), а данас су показали ауторитет. Првак Словеније прошетао се Финском. Овога пута било је – 4:1. Олимпија ће наредног четвртка играти против Спартака из Трнаве. Рекло би се да Змајчеки имају шансу против Звездиног ривала.

Данијел Аврамовски је постигао други погодак. Међутим, највише проблема одбрани Хелсинкија правио је тамнопути Абас.

Уфа је преживела гостовање у Луксембургу. Мада је у једном тренутку домаћи Прогрес изједначио укупан резултат. Ипак, у 94.минуту Уфа је постигла други гол И стигла до спасоносног ремија.

Шампион Словеније ушао је у форму послије отказа Илији Столици. Газда Олимпије, српски бизнисмен Милан Мандарић послије елиминације у квалификацијама за Лигу шампиона и лоших игара на старту домаћег  првенства на његово је мјесто поставио Линту и то је уродило плодом.

Олимпија је подигла форму, а то је потврдила и елиминацијом Хелсинкија у трећем колу квалификација за Лигу Европе укупним резултатом 7:1.

Огроман посао направили су Словенци у првом мечу у Љубљани савладавши Хелсинки 3:0, али нису се на томе зауставили.

У четвртак увече головима Абаса, Аврамовског , те аутоголом Рафиње екипа Олимпије савладала је Хелсинки и у Финској, и то са убједљивих  4:1.

Словеначки шампион у посљедњој рунди квалификација играће против Спартака из Трнаве, којег је Црвена звезда елиминисала у квалификацијама за Лигу шампиона.

У дуелу аутсајдера руска Уфа одиграла је 2:2 са Прогресом из Нидеркорна и захваљујући побједи 2:1 у првом мечу изборила пласман у плеј-оф.

Вицешампион Луксембурга водио је 2:1 све до четврте минуте судијске надокнаде, а онда је хрватски фудбалер Иван Пауревић својим другим поготком на утакмици спријечио продужетке.

Уфа је тако у свом дебитантском наступу у Европи стигла на корак до групне фазе Лиге Европе.

Шестопласирана екипа руског првенства нашла се у овим квалификацијама помало срећно, јер освајач  Купа Русије, екипа Тосно није имала евро-лиценцу, али на жријебу плеј-офа нису имали среће.  Да би се пласирали у групну фазу, Уфа ће морати да савлада бољег из дуела Глазгов ренџерса и Марибора (први меч завршен побједом шкотске екипе 3:1).

Некадашњи фудбалер Црвене звезде Иван Тричковски постигао је хет-трик у побједи 5:0 АЕК-а из Ларнаке над Штурмом, а Копенхаген је још једном резултатом 2:1 савладао ЦСКА из Софије и тако оправдао улогу фаворита.

РЕЗУЛТАТИ 3. КОЛА:

Каират – СИГМА 1:2 (0:1), први меч 0:2

Прогрес – УФА 2:2 (1:0), први меч  1:2

АЕК ЛАРНАКА – Штурм 5:0, први меч 2:0

Хелсинки – ОЛИМПИЈА, 1:4 (0:1)  први меч 0:3

КОПЕНХАГЕН – ЦСКА Софија 2:1 први меч 2:1

Крајова – РБ ЛАЈПЦИГ тренутно 1:1, први меч 1:3

Од 19.00:

Клуж – Алашкерт први меч 2:0

Судува – Спартакс први меч 1:0

Митјиланд – Њу Сејнтс први меч 2:0

АПОЕЛ – Хапоел Б. Шева први меч 2:2

Кукеши – Торпедо први меч 2:5

Молде – Хибернијан први меч 0:0

Зенит – Динамо Минск први меч 0:4

Жалгирис – Севиља први меч 0:1

Од 19.30:

Макаби Т. Авив – Пјуник први меч 0:0

Луцерн – Олимпијакос први меч 0:4

Од 19.45:

 Ласк – Бешикташ први меч 0:1

Динамо Брест – Аполон први меч 0:4

Од 20.00:

Зрињски – Лудогорец први меч 0:1

Диделанж – Легија први меч 2:1

Аталанта  - Хапоел Хаифа први меч 4:1

Бронби – Спартак први меч 2:0

Базел – Витесе први меч 1:0

Од 20.15:

Лех – Генк први меч 0:2

Марибор – Ренџерс први меч 1:3

Од 20.30:

 Стеауа – Хајдук први меч 0:0

Партизан – Нордсјеланд први меч 2:1

Рапид – Слован први меч 1:2

Фејнорд – Тренчин први меч  0:4

Гент – Јагијелонија први меч 1:0

Розенборг – Корк сити први меч 2:0

Од 20.45:

Бордо – Мариупољ први меч 3:1

Барнли – Башакшехир први меч 0:0

Ријека – Сарпсборг први меч 1:1

Од 21.00:  

Валур – Шериф први меч 0:1

Од 21.30:

 Брага – Зорја први меч 1:1

*великим словима означени су клубови који су прошли у наредну рунду

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар