Додик одликовао Зорана и Горана Драгића!

Предсједник Републике Српске уручио одликовања чувеним словеначким кошаркашима.  Горан Драгић посетио Игокеу, Додик га одликовао Његошевим орденом.  Један од најбољих европских кошаркаша и звезда НБА лигаша Мајами Хита Горан Драгић био је у уторак у посети Игокеи.

Кошарка 15.08.2018 | 17:30
Додик одликовао Зорана и Горана Драгића!
Предсједник Српске Милорад Додик данас је у Палати Републике у Бањалуци уручио одликовања Орден Његоша првог реда и Медаљу заслуга за народ браћи Зорану и Горану Драгићу.

Драгићи су одликовани за признати рад и заслуге у хуманитарној и духовној области.

Браћа Драгић су познати кошаркаши и репрезентативци Словеније. Горан игра у Мајамију, а Зоран у турској екипи Анадолу Ефес.

Поријеклом су са простора Републике Српске.

Драгић је у друштву брата Зорана посетио АБА лигаша из Александровца, а у међувремену је био гост и председника Републике Српске Милорада Додика.

Додик је Драгиће одликовао "Орденом Његоша И реда" и "Медаљом заслуга за народ".

"Бањалука је фин град, добри људи, ту сам сваке године. Раније смо долазили у Зворник. Ми смо одавде, мој отац је одавде па волимо да дођемо. Жена ми је из Котор Вароши. Тако да све нај, нај…феноменално. Услови су добри за малу децу. Тако да сам ја одушевљен. Ове добили сте и новог тренера Ненада Трајковића са којим сам радио заједно у Финиксу тако да мислим да клуб има праву црту за будућност", рекао је Драгић приликом посете Лакташима.

НБА звезда је наравно посебно поруку имао за најмлађе који сањају да када порасту буду попут њега.

"Морају да слушају тренера, али и да слушају себе. Ако волиш да играш кошарку, ако ниси под неким притиском него да уживаш у тома шта радиш, да сваки тренинг хоћеш да радиш, да си весео. То је оно најбитније. Кад играш да имаш осмех на лицу. То је оно што бих им ја рекао. Нек се играју кошарке. Без оптерећења, нек се играју то је најбитније. Да имају креативности у игри то је најбитније", рекао је Драгић.

Горан је познат као играч беспрекорне физичке спреме, а управо му је то омогућило да се наметне у изузетно захтевној НБА лиги.

"Од малена сам много радио. Мислим да могу за себе рећи да сам најбољи кад сам у тренингу кад немам неке паузе од, не знам, месец дана или два месеца. Онда је тешко да се вратиш. Имам 32 године тако да пазим и шта једем, доста тренирам да могу да играм ако бог да још три четири године на овом врхунском нивоу".

Прошле сезоне постао је први Словенац, који је заиграо на Ол-сттар утакмици.

"Увијек сам некако сањао о томе да заиграм. Једне године раније сам требао, није се десило. Прошле сезоне сам играо и доста је једанпут. То је више маркетинг него кошарка. Могу да кажем да сам био тамо и сад само настављам даље и да пробам да освојим НБА прстен".

Дуго је сарађивао са српским тренером Игором Кокошков, првим Европљанином који је постао главни тренер неког НБА тима.

"Није само тренер, ми смо и блиски пријатељи. Са њим сам био четири године у Финиксу. После је дошао у репрезентацију Словеније. Мислим да је потпуно заслужио да буде први европски тренер у НБА. Желим му све најбоље, знам какав је тренер. Има све што му треба да направи добар резултат”, додао је Драгић.

Нова НБА сезона ће бити изузетно интересантна Словенији јер се Драгићу у САД прикључио миљеник нације Лука Дончић, кога су драфтовали Далас Меверикси.

"Мислим да ће добро играти. Био је трећи пик тако да ће имати минутажу. Сад је све на њему, да се добро спреми, али биће мало другачије, зато што свима који долазе из Европе треба мало времена да се навикну на другачију кошарку која је бржа. Док се навикне биће све лакше. Ја кад сам дошао у Финикс била је другачија храна, језик, али је мени било мало лакше зато што је помоћни тренер био Кокошков. Имао сам и родбину у Финиксу па је било лакше".

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар