Ретро комби омиљен међу младенцима

Бојан Стајић поносни је власник једног од најпознатијих олдтајмера у Бијељини, у питању је Фолксвагенов модел Т1, стар преко 50 година. Да би се дошло до изгледа каквог данас има било је потребно чак 2 године. Посебну чар црвено-бели комби има због свог имена, Сара.

Занимљивости 11.08.2018 | 10:19
Ретро комби омиљен међу младенцима
Од првог дана када је изашла на улице Бијељине, Сара је стекла велику популарност. Од тада не престаје да одушевљава грађане. Где год се појави права је атркција и сви погледи уперени су ка њој.
“Реагују позитивно углавном, леп је осећај када прођете улицама града и насмејете сваког пролазника, даје неку чар свему што сам радио до сада.”

Свој драгоцени Фолксваген Т1 Бојан је назвао по најдрагоценијој особи у његовом животу.

Старија ћерка Сара била је инспирација за укупно 11 црвених комбија, а дванаести је у процесу рестаурације.

“Сваки комби носи име Сара, са тим што се мењају бројеви. Сара је моја најстарија ћерка по њој је први добио назив. Постао сам препознатљив по Сара комбијима, тако ме неки и зову.”

Овај човек остаје истрајан и одлучан у намери да Сару задржи за себе, готово свакога дана појави се по неки купац који би такође желео да има један овако вредан примерак у својој гаражи.

“Има, сваки дан ме неко пита поготово странци када дођу лети, али он једноставно није на продају. Можда када би га заменили неким старијим или бољим моделом, али за сада није на продају.”

Иако иза себе има на десетине рестаурираних модела увек постоји и неки неостварени циљ. То је за Бојана модел Самба, специфична по 21 прозору и по томе што ју је на овим просторима тешко пронаћи. Данас је веома успешан у свом послу а за њега се заинтересовао сасвим случајно, захваљујући пријатељу.

“Ја сам кренуо сасвим случајно, упознао сам једног пријатеља који је имао такав комби Т2 и он ме буквално речено заразио овим. Све почело 2011. године када сам купио први комби, рестаурирао га. До сада сам урадио једанаест комада.”

Олдтајмер клуб Бијељина организује Бубијаду која полако постаје традиција, а уколико спадате у групу оних ретких који до сада нису запазии Сару, ова манифестација ће бити идеална прилика за то. Фолксвагенов комби Т1 неће бити усамљен међу Бубама тога дана, поред њега изложен ће бити и модел Т3, а за изглед оба олдтајмера наш саговорник инспирацију је проналазио на интернету.

“Па у главном на интернету, један комби који имам је Т1 из 1966. године, а други је Т3 кампер варијанта из 1983. године, потпуно су рестаурирани оба. Углавном су чести гости на свим скуповима у региону, ишли смо и у Македонију на један скуп са њима. Искористио бих прилику да најавим скуп у Бијељини, трећу “Бијељинску бубијаду”, коју организујемо ми из Олдтимер клуба Бијељина. Одржаће се од 17. до 19. августа на базенима Бање Дворови, позвао бих све суграђане да дођу да виде. Ја се надам да ће посећеност бити велика ове године и да ће бити око стотинак возила.”



РТВ БН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тмх

11.08.2018 17:09

Науците ста знаци ретро.

ОДГОВОРИТЕ