Зашто је Кина забранила нови филм о Винију Пуу?

Малишани у Кини биће ускраћени за нову верзију популарног цртаћа о малом жутом медведу Винију Пуу, јер су кинески цензори забранили дистрибуцију овог филма, наводно јер меда подсећа на њиховог председника Си Ђипинга.

Занимљивости 07.08.2018 | 09:40
Зашто је Кина забранила нови филм о Винију Пуу?
Како преноси Би-Би-Си, кинеске власти нису дозволиле дистрибуцију новог дизнијевог играног филма Кристофере Робине, где си?", чиме је Пекинг наставио борбу против малог жутог медведа, а све због наводне сличности са кинеским председником.

И прошле године кинеске власти су се бориле против Винија, када су на друштвеним мрежама забранили његове фотографије, те је овај жути меда постао симбол отпора у Кини, пише британски "Стандард".

Као ни прошле, ни ове годи не кинеске власти нису објасниле зашто је филм "Кристофере Робине, где си?" неприкладан за тамошњу публику, али Би-Би-Си наводи да се претпоставља да је то део националне кампање против Винија Пуа, након што су се на друштвеним мрежама појавиле поруке у којима се истиче сличност анимираног јунака са председником Си Ђинпингом.

Још пре пет година на интернету се појавио такозвани меме у којем је слика Винија Пуа са Тигером налепљена уз фотографију Си Ђинпинга и Бараком Обамом.

Погледајте трејлер новог филма:


Б 92
фото:интерент

Коментари / 0

Оставите коментар