Шампиони, идемо по ново злато!

Репрезентација Србије састаје се од 22. 15 са селекцијом Шпаније у финалу Европског првенства у Барселони.

Србија 28.07.2018 | 09:44
Шампиони, идемо по ново злато!
'Делфини' су актуелни прваци Старог континента, а против домаћина имаће прилику да понове успех Мађарске стар осам деценија – уколико и по четврти пут у низу освоје златну медаљу.

Момци Дејана Савића били су сигурни у групној фази, рутинским тријумфима над Румунијом (11:5), Русијом (11:9) и Словачком (13:5) изборили су директан пласман у четвртину финала.

Уследила је једна од лакших победа над великим ривалима Мађарима (8:5), да би у борби за велико финале пала и Хрватска (9:7), актуелни првак света.

"Треба да наставимо као до сада. Сигурност у одбрани, покретљивост и организованост као и играча мање приказан у дуелу са Хрватском. Били смо агресивни, увек на играчу са лоптом, добро постављени. Да нема лаких голова у нашој мрежи. Можда су најбржи на турниру, имају сјајне индивидуалне контре. Ово остало је на нашој страни, квалитет, ментална снага, искуство. Играти финале у земљи домаћина је изазов. Време утакмице је потпуно небитно", рекао је Андрија Прлаиновић.

Биће ово 39. међусобни окршај против 'Црвене фурије', а наши момци имају и те како позитиван скор – 32 победе и само шест пораза.

 

"Ништа ново, брзи су, одлична контра и групна и индивидуална. Пресинг је такође незгодан. Пероне им значи за излетање у контру. Знамо који су им адути, посебно акције са играчем више. Међутим сва тактика, све приче о адутима падају у воду кад почне финале. Знамо како се играју те утакмице, како се побеђује. Имамо лепу прилику да одбранимо титулу. За то нам треба одбрана а не да много размишљамо о Шпанцима мада ми је драго да су они а не Италијани у финалу. Наш филм је најважнији", сматраФилип Филиповић.

С друге стране, домаћин, који је до борбе за најсјајније одличје стигао после девет година паузе, такође је право из групе отишао међу осам најбољих – пошто је декласирао Малту (21:4), славио против Француске (7:4), односно ремизирао са Црном Гором у последњој рунди.

Потом су Шпанци били бољи од Грчке (10:6), док је полуфинални сусрет са Италијом обележила и поприлично контроверзна ситуација, када је 'Фурији' у последњим тренуцима признат 'фантомски гол' вредан победе.

Каква год да арбитража буде вечерас, сигурно је да су наши момци огуглали на тако нешто и спремно чекају све оно што их чека, а велику улогу, као и сваког пута, имаће и најбољи тренер света Дејан Деки Савић.

Карата за велико финале више нема, очекује се прави спектакл и ужарена атмосфера, а нама преостаје да подршком помогнемо нашим шампионима да још једном потврде зашто смо највећа ватерполо сила свих времена.

(Б92)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Нострадамус

28.07.2018 08:25

Бице то сампиони само напријед делфини Србија је поново првак Европе у ватерполу. Цеститке браво момци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момцине

28.07.2018 08:39

Напријед....сви из Републике Српске су уз Вас....која среца ,потопили сте Хтвате....тако се бране боје и грб земље Србије и Републике Српске...навија се вецерас. срецно до злата..

Name

Јунаци

28.07.2018 09:15

Вецерас ,свако српско срце куца за Вас...напријед на трон ...пјевамо химну ...зиви и здрави нам били...злато нека засија на јунацким прсима ..срецно...

Name

Коле

28.07.2018 10:16

Ма кад смо побиједили Хрвате као да смо шампиони, браво, најбољи сте!

Name

Јунацине

28.07.2018 22:18

свака Вам цаст,вецерас су срца Срба у Републици Српској куцала за Вас ...све цеститке ... сијајте ,јунаци сјајније и јаце ,сијајте и здрави нам били. среца је вецерас у сваком српском дому....