ЛЕ - Партизан: Тим за Рудар...

Ожеговић у нападу, Бамби у вези. . .  И нови-стари тандем задњих везних. . .

Фудбал 18.07.2018 | 23:50
ЛЕ - Партизан: Тим за Рудар...
Све је исто, само Немање Николића и Марка Јевтовића нема. Партизан ће представити београдској публици нови тим, а у њему ће се наћи тројица летњих новајлија и један изданак клупске школе, док ће на појачање из Спартака Гробари морати да сачекају бар месец дана, јер 25-годишњем нападачу следи пауза услед повреде колена на гостовању у Никшићу.

Превеликог тумбања за реванш са Рударом (четвртак, 20.30, ТВ Аренаспорт 1) неће бити. Пре би се рекло – корекција. Најавио је то и тренер Мирослав Ђукић речима "биће промена, али не великих", а најзначајнија се огледа у чињеници да би Николића у офанзивном делу екипе требало да замени Огњен Ожеговић. С обзиром да је имао само две опције, бирајући између некадашњег центарфора Чукаричког и најкориснијег играча Суперлиге за први део првенства 2017/2018, стручни штаб се определио за искуснијег. Тим пре што јеОжеговић играо већину европских утакмица минуле јесени. Очекује се да бивши млади репрезентативац буде први сарадник Рикарду Гомешу у нападу, док ће у односу на стартере од пре шест дана у Црној Гори тим претрпети још само једну рокаду. Изненадни одлазак Марка Јевтовића у турску Коњу значи да ће се Данило Пантић са крилне померити на позицију задњег везног, како би био помогао Саши Здјелару (тај тандем уиграван је током пролећа), чиме ће се отворити место за Зорана Тошића на боку, па би он требало с једног крила да притисне Пљевљаке, а са другог Сејдуба Сума. Уз напомену да обојица, иако у почетном распореду као крила, имају слободу да улазе унутра и праве проблем дефанзивцима противника.

С обзиром да за овај меч због повреде не конкурише ни Марко Јанковић, Мирослав Ђукић би зависно од кретања резултата могао у неком делу утакмице да на терен пошаље и Армина Ђерлека или Небојшу Косовића.

Састав који је у Никшићу изборио сигурних 3:0 не би требало да претрпи ни измене у одбрани. Поготово што је четворка испред Стојковића – Енаке, Ваљенте, Марковић и Шеховић – први пут играла заједно, а опште је познато да је дефанзиви потребно највише времена да се уигра. Једино што може да поремети план јесте сазнање да би у наредних месец дана Партизан – прође ли и наредног противника – могао да одигра чак десет утакмица, па да шансу добије Немања Р. Милетић, као што је био случај у првом сусрету са екипом из Пљеваља.

Пројектовани састав Партизана: Стојковић – Енаке, Ваљенте, Марковић, Шеховић – Здјелар, Пантић, Тошић, Сума  – Ожеговић, Рикардо.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар