LE - Partizan: Tim za Rudar...

Ožegović u napadu, Bambi u vezi. . .  I novi-stari tandem zadnjih veznih. . .

Fudbal 18.07.2018 | 23:50
LE - Partizan: Tim za Rudar...
Sve je isto, samo Nemanje Nikolića i Marka Jevtovića nema. Partizan će predstaviti beogradskoj publici novi tim, a u njemu će se naći trojica letnjih novajlija i jedan izdanak klupske škole, dok će na pojačanje iz Spartaka Grobari morati da sačekaju bar mesec dana, jer 25-godišnjem napadaču sledi pauza usled povrede kolena na gostovanju u Nikšiću.

Prevelikog tumbanja za revanš sa Rudarom (četvrtak, 20.30, TV Arenasport 1) neće biti. Pre bi se reklo – korekcija. Najavio je to i trener Miroslav Đukić rečima "biće promena, ali ne velikih", a najznačajnija se ogleda u činjenici da bi Nikolića u ofanzivnom delu ekipe trebalo da zameni Ognjen Ožegović. S obzirom da je imao samo dve opcije, birajući između nekadašnjeg centarfora Čukaričkog i najkorisnijeg igrača Superlige za prvi deo prvenstva 2017/2018, stručni štab se opredelio za iskusnijeg. Tim pre što jeOžegović igrao većinu evropskih utakmica minule jeseni. Očekuje se da bivši mladi reprezentativac bude prvi saradnik Rikardu Gomešu u napadu, dok će u odnosu na startere od pre šest dana u Crnoj Gori tim pretrpeti još samo jednu rokadu. Iznenadni odlazak Marka Jevtovića u tursku Konju znači da će se Danilo Pantić sa krilne pomeriti na poziciju zadnjeg veznog, kako bi bio pomogao Saši Zdjelaru (taj tandem uigravan je tokom proleća), čime će se otvoriti mesto za Zorana Tošića na boku, pa bi on trebalo s jednog krila da pritisne Pljevljake, a sa drugog Sejduba Suma. Uz napomenu da obojica, iako u početnom rasporedu kao krila, imaju slobodu da ulaze unutra i prave problem defanzivcima protivnika.

S obzirom da za ovaj meč zbog povrede ne konkuriše ni Marko Janković, Miroslav Đukić bi zavisno od kretanja rezultata mogao u nekom delu utakmice da na teren pošalje i Armina Đerleka ili Nebojšu Kosovića.

Sastav koji je u Nikšiću izborio sigurnih 3:0 ne bi trebalo da pretrpi ni izmene u odbrani. Pogotovo što je četvorka ispred Stojkovića – Enake, Valjente, Marković i Šehović – prvi put igrala zajedno, a opšte je poznato da je defanzivi potrebno najviše vremena da se uigra. Jedino što može da poremeti plan jeste saznanje da bi u narednih mesec dana Partizan – prođe li i narednog protivnika – mogao da odigra čak deset utakmica, pa da šansu dobije Nemanja R. Miletić, kao što je bio slučaj u prvom susretu sa ekipom iz Pljevalja.

Projektovani sastav Partizana: Stojković – Enake, Valjente, Marković, Šehović – Zdjelar, Pantić, Tošić, Suma  – Ožegović, Rikardo.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar