Савјет министара о мигрантској кризи

Савјет министара разматраће данас информацију о стању у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната и информацију у вези са стањем безбједности у БиХ у контексту појачане мигрантске кризе, по закључку ове институције и Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Босна и Херцеговина 18.07.2018 | 08:09
Савјет министара о мигрантској кризи
На дневном реду сједнице налази се и информација о одговору Европске комисије на упућену молбу за разматрање помоћи ЕУ БиХ у вези са мигрантском кризом, објављено је на сајту Савјета министара.

Пред министрима ће се наћи Нацрт одлуке о ратификовању амандмана на уговор о кредиту за Пројекат изградње постројења за десумпоризацију горивих гасова за Термоелектрану "Угљевик" у вези са продужењем рока исплате између БиХ и Јапанске агенције за међународну сарадњу.

На сједници ће бити размотрена информација о спроведеним активностима на рјешавању питања трајног смјештаја сједишта Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ и организационе јединице у Бањалуци.

Биће разматран и нови текст Нацрта закона о полицијским службеницима БиХ.

Савјет министара размотриће Приједлог индивидуалног партнерског акционог плана БиХ за период 2017-2019. година и годишњи извјештај о економским трендовима у 2017. години.

На дневном реду сједнице је информација о реализовању изградње граничног прелаза Свилај.

Пред министима ће се наћи Нацрт споразума о гранту између Развојне банке Савјета Европе и БиХ у вези са Регионалним стамбеним програмом, са основама за закључивање овог споразума.

Биће разматран и Приједлог одлуке о усвајању политике плата и накнада у институцијама БиХ за период 2019-2022. година и Приједлог одлуке о висини основице за обрачун плате запосленима у институцијама БиХ за 2019. годину.

Сједница Савјета министара заказана је за 11.30 часова.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

децко

18.07.2018 06:44

Затворите границе, они и тако не могу даље кад једном удју у БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.07.2018 07:11

Шта само раде становништву у бихаћкој регији, упадају у куће и продавница, туку људе по улицама, дивљају. Видели сте сада како на делу изгледа арапаска окупација БиХ. Па да ли неко после свега може то дозволити народима и БиХ. Истерати то све назад одакле су и дошли, и нико не може наредити окупацију БиХ мигрантима. А ако их одавде будете пропуштали да прошу у ЕУ, њих ће отуда враћати у БиХ ускоро. Рачунајте на то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

18.07.2018 07:32

Глупани једни кад затварате очи кад улазе у БиХ затворите их и кад излазе ( покажите им пролаз ) за ЕУ, бар то није проблем. Сад ако желите да их населите у Бејха то је други падеж

ОДГОВОРИТЕ