“Ледо” повукао више производа

“Ледо” из Читлука повукао је са тржишта БиХ више производа “Гринланд фрозена” из Мађарске, након обавјештења мађарског партнера да постоји сумња о могућем микробиолошком одступању, односно могућности контаминације бактеријом листерија моноцитогенес, речено је данас Срни у Агенцији за безбједност хране БиХ.

Босна и Херцеговина 17.07.2018 | 16:20
“Ледо” повукао више производа
“Ледо” је 12. јуна обавијестио Агенцију за безбједност хране да са тржишта добровољно и самоиницијативно повлачи производе: брокуле веги 400 грама, царско поврће веги 400 грама, кукуруз шећерац јами 400 грама, махуна жута 4/1 УГ и махуна зелена 411 УГ.

Из Агенције за безбједност хране наводе да већина здравих људи нема никакве симптоме након инфекције бактеријом листерија моноцитогенес, а да се код ове болести под компликације могу убрајати уобичајени клинички знакови болести.

У ризичну популацију спадају труднице, новорођенчад, старија лица и одрасли са ослабљеним имунолошким системом.

Како би био смањен ризик од инфекције, потрошачима се препоручује темељно кување замрзнутог поврћа, објашњавају из Агенције за безбједност хране.

“Ледо” је на својој веб страници уз вијест о повлачењу наведених производа навео да се бактерија листерија моноцитогенес уништава термичком обрадом производа на температури од 70 степени Целзијуса у трајању од три минута те да је термички обрађен производ безбједан за конзумацију.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

УЖАС

17.07.2018 15:06

Ово је страшно. Производи већ у потрошњи а, онда, нешто и повуку. ИМА ЛИ ИКАКВИХ КОНТРОЛА КИД УВОЗА ОВОГ СМЕЋА? ИЛИ ЈЕ И ОВДЈЕ ЈАК КРИМИНАЛНИ ЛОБИ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рус

17.07.2018 15:48

не купујем ниста од леда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реп

17.07.2018 18:00

Ста год да купис исто ти се писе.

Name

ккк

18.07.2018 12:36

Само треба вјеровати у властиту производњу. Проблем је што сви бјеже са села, нико неће да обрађује земљу и да производи храну за властите потребе. Често виђам људе који живе на селу , имају земљиште и могућност да себи произведу храну, да купују по тржним центрима смеће које Шаровић и компанија увозе за јефтина паре а продају скупо. Сељаци под хитно се вратите коријенима и за почетак почните производити воће и поврће за своје потребе а у наредном периоду и за нас који живимо у градовима и немамо могућност да производимо. Срамота је сједити код куће и ништа не радити!