Роналдо: У мојим годинама иду у Катар и Кину!

Фудбалер Јувентуса Кристијано Роналдо рекао је да већина играча у његовим годинама више не игра "лиге петице" и намерава да покаже да су године небитне.

Фудбал 17.07.2018 | 09:45
Роналдо: У мојим годинама иду у Катар и Кину!
Роналдо је званично представљен у новом клубу у понедељак предвече.

Он се после девет година у Реал Мадриду преселио у Јувентус који је за његов потпис платио око 112 милиона евра. У Мадриду је пообарао много рекорда и сада је на реду Италија за коју каже да је нови изазов. Јувентус је по његовом мишљењу био логичан избор.

"По мом мишљењу, Јувентус је један од најбољих клубова на свету. Ово је била добро промишљена одлука и моји пријатељи и саиграчи су ми рекли да је ово клуб који би ми одговарао. Зато је била лак одлука узевши у обзир моћ и величину клуба који је највећи у Италији", рекао је Роналдо на представљању. 

Као предност торинског клуба је истакао добру управу и тренера Масимилијана Алегрија, као и председника Андеру Ањелија који је навикао да побеђује. Навикао је и Роналдо који каже да већина играча са 33 године колико он тренутно има, заврши у Катару или Кини. 

"Уживам у фудбалу, још увек сам млад и увек сам волео изазове у свом животу - од Спортинга, преко Манчестера и Реала до Јувентуса. Нисам тужан што идем из Реала, то је велики клуб и уз све дужно поштовање, играчи у овом тренутку каријере одлазе у Катар или Кину. Зато сам захвалан што сам се прикључио тако великом клубу. Мојих девет година у Реалу су биле дивне али ово је нови корак у мом животу и морам да захвалим навијачима свим срцем, али и да се фокусирам на нови изазов", објаснио је Португалац. 

Додао је и да не воли зону комфора, а три титуле узастопно са Реалом у Лиги шампиона заиста су те трофеје претвориле у навику. 

"Другачији сам од свих играча који мисле да им је каријера готова у овим годинама. Хоћу да покажем да нисам као други. Ја сам другачији. Осећам се сјајно. Ово је тешка лига, али бићу спреман. Као што сам раније рекао, године нису важне. Мотивисан сам и узбуђен. Потрудићу се максимално да освојим сваки трофеј", рекао је Роналдо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар