"Ђоковић се вратио, Роџерових 20 ГС је у опасности!"

Бивши британски тенисер Тим Хенман сматра да се Новак Ђоковић вратио на највиши ниво игре.

Тенис 17.07.2018 | 14:30
"Ђоковић се вратио, Роџерових 20 ГС је у опасности!"
Ђоковић је у недељу четврти пут освојио Вимблдон, што му је 13. ГС у каријери, први после скоро две године.

Публика је добро упућена и зна шта се дешава у светском тенису. Знају да је имао две тешке године, што је нагласио његов низак ренкинг са првог на 21. место. Била је огромна разлика у освајању ГС титула, али овај број 13 му је без сумње додатно повећао страст и глад. Ниво његове игре показује да се вратио на највиши ниво", рекао је Хенман. 

Испред њега су само Пит Сампрас са 14, Рафаел Надал са 17 и Роџер Федерер са 20. 

"Када гледате будућност пре свега је битна Новакова физичка спрема. Више не носи никакав терет, нема проблема са коленом, куковима, кичмом. Може да игра још много година. Невероватно је помислити да је Роџер Федерер са 20 ГС титула и даље у опасности да буде надмашен. Овај Вимблдон је дефинитивно вратио Новака у једначину, иако ће многи рећи да је предалеко", закључио је Британац. 

Ђоковић је титулом на Вимблдону напредовао 11 места на АТП листи, опет је у Топ 10, а тек се очекује додатни напредак јер до краја сезоне не брани ниједан бод на турнирима који следе, а требало би између осталих да игра мастерсе у Торонту, Синсинатију, Шангају и Паризу, последњи Гренд слем у Њујорку, те Завршни мастерс у Лондону.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар