Финале: Новак за трон од 15 часова!

Новака Ђоковића и Кевина Андерсона не повезују само маратонски мечеви у полуфиналу Вимблдона - српски ас је освајао титулу на четири од пет турнира када би побеђивао Јужноафриканца. Два пута већ на Вимблдону!

Тенис 15.07.2018 | 00:36
Финале: Новак за трон од 15 часова!
Играли су маестрално у полуфиналу Новак Ђоковић и Кевин Андерсон, али заиста се мало ко нада спектакуларном мечу у недељу када закораче на Централни терен Вимблдона!

Двојица тенисера поштено су се намучила против Џона Изнера односно Рафаела Надала и славили су после маратонских мечева; Јужноафриканцу је било потребно 6 сати и 36 минута, а српском асу 5 сати и 21 минут, с тим да је морао да игра два дана и није имао слободну суботу...

Укупно гледано, Андерсон је до шест победа дошао за 21 сат и минут на терену, док је Ђоковић нешто брже "решавао" прве мечеве и играо је 15 сати и 34 минута.

Немогуће је оценити ко је од њих двојице уморнији и коме је остало више снаге за меч за титулу заказан за недељу од 15 часова, а свакако се надамо да ће Ђоковић фантастичне игре на "зеленом слему" претворити у још један трофеј на његовом омиљеном турниру!

Освајач 12 гренд слем титула "пуца" на своју четврту на Вимблдону чиме би у "Опен ери" претекао свог некадашњег учитеља Бориса Бекера и Џона Мекинроа. 

Пет је освојио Борг, седам Сампрас, а Роџер Федерер чак осам...

Оно што је занимљиво јесте да је Новак Ђоковић у два од три своја шампионска похода на Вимлбдону побеђивао управо свог сутрашњег ривала Кевина Андерсона. Први пут то је било 2011. године када га је добио у три сета у другој рунди Вимблдона, а последњи пут срели су се 2015. године - опет на Вимблдону, сада у осмини финала - када га је Ђоковић савладао после пет сетова.

Добио је прва два, потом је Андерсон изједначио, али није имао снаге за потпуни преокрет. Уједно, то су била два од три сета колико је изгубио на турниру пошто је Федерера победио 3:1.

Занимљиво, није само на вимлбдонској трави Андерсон био талија Новаку...

Добио га је и 2011. године у Мадриду и Мајамију - и потом освајао те турнире, а очигледно ће тако бити и на овоогидшњем Вимблдону. Само 2012. у Индијан Велсу није подизао пехар након тријумфа над Јужноафриканцем...

Искусни тенисер, који је на овогодишњем Вимблдону неочекивано избацио Федерера, само је једном победио Новака Ђоковића и то 2008. године у Мајамију - после преокрета, да би му потом било потребно седам година да "узме" сет.

Па да остане само на том првенцу!

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ауди

15.07.2018 07:10

Са срецом Црногорац покази да си најбољи на свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

15.07.2018 07:31

Сретно Ноле Краљу, и данас навијам за тебе као и увјек Побједио данас или не бићеш и даље најбољи СРПСКИ тенисер свих времена.Пуно здравља и успјеха.

ОДГОВОРИТЕ