Звезда преговара: Томић мијења Топића на клупи?!

Бивши играч и члан стручног штаба Олимпијакоса у Београду ће наредних дана разговарати о могућности преузимања екипе са Малог Калемегдана.

Кошарка 13.07.2018 | 16:30
Звезда преговара: Томић мијења Топића на клупи?!
Томић, који је легенда грчког клуба, тренерским послом кренуо је да се бави одмах после завршетка каријере, односно 2008. године.

Од тада је у стручном штабу Олимпијакоса, а 2014. године био је привремено први тренер након одласка Јоргоса Барцокаса.

Звезда прошле сезоне имала је једну од најтурбулетнијих година. После одласка Дејана Радоњића за првог тренера постављен је Душан Алимпијевић, који је клуб водио мало до завршнице сезоне.

Алимпијевић и црвено-бели су се разишли пре краја Суперлиге, а све због неуспеха у АБА лиги и лоше форме клуба. Кормило је преузео легенда Миленко Топић, који је успео Звезди да донесе титулу шампиона Србије.

Ипак, Звезда је у потрази за новим тренером и то би врло вероватно могао да буде легенда Олимпијакоса Милан Томић.

Томић је у клубу из Пиреја играо од 1991. до 2004. године, а 1997. освојио је Евролигу са Олимпијакосом.

Милан Томић могао би ускоро да постане тренер Црвене звезде и на том месту замени Миленка Топића.

"Вечерње новости" преносе да је Томић допутовао из Грчке у Београд како би у наредних неколико дана разговарао са челницима Звезде о могућности да седне на клупу црвено-белих.

Томић (44), који има и грчко држављанство и презиме Јанакопулос, има завидно тренерско искуство, јер већ пуних 10 година ради у стручном штабу Олимпијакоса.

Он је у клубу из Пиреја имао сјајну играчку каријеру (освојио трофеј Евролиге, пет пехара грчког првенства и три национална купа), а одмах пошто је окачио "патике о клин" преселио се на клупу.

Радио са великим тренерским именима попут Душана Ивковића и Панајотиса Јанакиса, и учествовао у освајању две титуле Евролиге, три домаћа трофеја и два пехара националног купа.

Црвено-бели, који ће се у сезони 2018/2019 такмичити у Еврокупу, почетком маја променили су тренера.

Као привремено решење уместо Душана Алимпијевића на клупу је сео његов помоћник Миленко Топић и са Звездом одбранио титулу првака Србије.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар