Хјустон нуди 60, Капела тражи 100 милиона!

Кошаркашу Хјустон Рокетса Клинту Капели следи потписивање новог уговора, али још нема договора између њега и наведене франшизе о његовој вредности.

Кошарка 11.07.2018 | 22:20
Хјустон нуди 60, Капела тражи 100 милиона!
Капела је постао ограничено слободан агент, што значи да свих преосталих 29 екипа у НБА може да му понуди уговор, али да тим из Тексаса има право да ту понуду изједначи.

Ипак, делује да је Капелина жеља да остане у Хјустону, 'рају' за центре, због упаривања са Крисом Полом и Џејмсом Харденом, али да он то не жели да уради по сваку цену.

Хјустон наводно нуди 60 милиона долара на четири године, док је Клинтова жеља да та цифра буде око 100 милиона долара за исто време, пренели су амерички медији. 

Та разлика је од око пет милиона долара годишње, па иако можда 15 милиона долара зараде на годину дана звучни сјајно, млади швајцарски кошаркаш не жели олако да се одрекне тог новца. 

Капели је претходна сезона била најбоља у каријери, просечно је бележио 13,9 поена, 10,8 скокова и 1,9 блокада по утакмици, а и даље је веома млад, поготово за стандарде НБА, јер има 24 године. 

Хјустону је главни проблем то што ће, после прошлогодишње екстензије уговора Хардену, као и овогодишње 'максимале' Крису Полу, сигурно морати да плате велики порез на луксуз. 

"Знамо да ћемо морати да платимо порез на луксуз и мислимо да, уколико желите да се такмичите за титулу, то морате и да урадите. Тако да, то нам је што наме је", рекао је за ЕСПН власник Рокетса Тилман Ферита. 

Уколико ниједан тим не пошаље понуду Капели, Хјустон може да чека и да се 'коцка', али ако се нађе неко веома заинтересован за младог центра, Рокетси ће морати да реагују.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар