Јокић: Нисам сањао велики уговор, него трофеје!

Никола Јокић постао је најплаћенији српски спортиста у историји, а након што је потписао уговор вредан 148 мил $ причао је о људима који су заслужни за то.

Кошарка 12.07.2018 | 19:45
Јокић: Нисам сањао велики уговор, него трофеје!
Јокић је потписао петогодишњи уговор са Денвер Нагетсима који су тако одлучили да око Србина граде тим који ће покушати да се избори за повратак у плеј-оф НБА лиге после пет година.

Момак из Сомбора је прошле сезоне просечно бележио 18,5 поена уз 10,7 скокова и 6,1 асистенција, те постао је тек шести играч у историји НБА, уз Расела Вестбрука, Кевина Гарнета, Лерија Бирда, Вилта Чемберлена и Оскара Робертсона са таквим просеком сезоне. 

"Никад нисам сањао да потпишем велики уговор него да се забављам и освајам трофеје. Уговори су саставни део овог посла, али најважније су победе. За ово су заслужни и моја породица, браћа, девојка, бивши тренери. Хвала породици Кренке (власници Нагетса), генералном менаџеру Артурасу Карнишовасу који су веровали у мене и дали ми шансу да играм", рекао је Јокић после потписивања уговора.

Нагетси су претходне две сезоне били надомак плеј-офа, али су ипак остајали без пласмана у доигравање.

"То је циљ, плеј-оф. Видео сам како људи носе дресове Аваланша (локални НХЛ тим) када се пласирају у плеј-оф и мислим да би требало да тако носе и наше. Прошле сезоне смо показали да знамо да побеђујемо кад је потребно, верујем у ову групу, можемо да урадимо велике ствари. Нису битни индивидуалци, можемо да помогнемо једни другима и да будемо бољи тим", додао је Србин.

Јокић је објаснио и на чему он мора да ради у будућности.

"За мене је битна психа, морам да престанем да причам са судијама, да се поправим у одбрани", рекао је Јокић.

На крају је на српском поздравио своје земљаке у Србији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар