Злочин из страсти: Детаљи убиства

Горан Абдулов (34) послије свађе ножем је убио свог дечка Марка Радовића (24), студента из БиХ. Марко је покушао побјећи из стана од трансвестита, но искрварио испред капије, у доњем вешу.

Србија 10.07.2018 | 13:31
Злочин из страсти: Детаљи убиства
Горан Абдулов (34) или Трансица Јованица, како ову трансексуалну жену ословљавају људи који је познају, ухапшена је данас због сумње да је  убила Марка Радовића (24) у Земуну, у стану који је овај младић из БиХ изнајмљивао.



Фото: Владимир Ш./Курир

Како пише београдски Блиц, стравичан злочин из страсти одиграо се око 22 сата у стану у Шевиној улици у Земуну који је Радовић изнајмљивао. Ријеч је о стану у приземљу, у заједничком дворишту који користи још неколико породица. 



Фото: Владимир Ш./Курир

- Радовић је изнајмљивао тај стан у последње четири године и студирао је у Београду. Комшије су изјавиле да му је у последње две године често долазила у посету једна плавуша, али врло је могуће да су они заправо виђали Абдулова, прерушеног у жену. У недељу увече Маркове комшије су чуле жустру свађу, али у почетку нико од њих није хтео да се умеша и покуша да их смири - прича извор Блица.

Свађа је, међутим, потрајала сат-два, а онда се у једном тренутку чуло како су се Марко и Горан потукли.

- Обрачун љубавника је трајао неколико минута. У једном тренутку Абдулов је зграбио нож и почео да убада Радовића по грудима и стомаку. Тешко рањени Марко је сав крвав, у доњем вешу, изашао из стана и тетурајући се покушао да позове комшије у помоћ, али је Абдулов истрчао за њим и наставио је да га убада - наводи извор Блица.



Чак ни тада, каже он, нико од станара, из страха или из неког другог разлога, није покушао да помогне несрећном Радовићу.

- Марко је некако успео да отвори капију и изађе на улицу, али је након неколико метара пао и главом ударио о ивичњак. То га је вероватно само докрајчило. Трансвестит је потом побегао, а комшије су затим позвале полицију. Убрзо је откривен идентитет осумњиченог и он је јуче (понедељак) лоциран и ухапшен - објашњава извор Блица.

На питање који је мотив овог злочина и зна ли се конкретан разлог зашто је трансвестит ножем насрнуо на Марка, саговорник Блица је кратко рекао: "У питању је злочин из страсти."

- Осумњичени ће у законском року бити изведен на саслушање пред тужиоца, па ће имати прилику да открије шта је претходило масакру у стану у Шевиној улици - навео је овај извор близак истрази.

Станари дворишта у коме је убијен Радовић јуче нису били расположени за разговор са новинарима.

- Нисмо ништа чули! Падала је киша и тек када су се појавили полиција и амбулантна кола са укљученом ротацијом схватили смо да се нешто догодило - кратко је рекла Маркова комшиница.

Блиц подсјећа на неколико геј злочина из страсти

18. јун 2013. - Данијел Вујић звани Комарац након свађе убио трансвестита Дарка Вујановића (40) у његовом стану у Улици Никодима Милаша у Београду. Због овог убиства Данијел Вујић је неправоснажно осуђен на 15 година затвора, али је Апелациони суд укинуо ову пресуду и наложио ново суђење. Иначе Комарац је рођени брат Илије Вујића Бумбара, који служи 40 година затвора због убиства у Похорској улици 1993, кад је убио Веру Жидић и њеног сина Давора.

1. мај 2013. - Никола Станојевић убио Бруна Тошевског (27) у његовом стану на Карабурми, у Београду. Убица и жртва су раније били у љубавној вези и као манекени су статирали у спотовима. Станојевић је због овог убиства осуђен на 11 година затвора.

8. јануар 2009. - Ивица Михајловић из Владичиног Хана убио трансвестита Мињу Кочиш (39) из Кикинде. Злочин се догодио у изнајмљеном стану на Црвеном крсту у Београду, а убица је Мињу два пута убо кухињским ножем. Због овог злочина Михајловић је правоснажно осуђен на 35 година затвора.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДОXА

10.07.2018 13:02

СРБИ супак мераклије......

ОДГОВОРИТЕ