Потпис и печат - Јокић је богатији за 148 милиона $!

Никола Јокић званично је потписао продужење сарадње са Денвер Нагетсима.  Јокићева максимала – није до пара, него до прстења! Али ту су и паре.

Кошарка 09.07.2018 | 23:10
Потпис и печат - Јокић је богатији за 148 милиона $!
Србин ће бити кичма тима из Колорада у наредних пет година, а то је "Грумење" коштало 148 милиона долара.

Јокић је прошле сезоне потврдио свој статус кључног играча тима са просеком од 18,5 поена уз 10,7 скокова и 6,1 асистенција по мечу.

Постао је тек шести играч у историји НБА, уз Расела Вестбрука, Кевина Гарнета, Лерија Бирда, Вилта Чемберлена и Оскара Робертсона са таквим просеком сезоне.

''Много сам срећан што остајем у Денверу још много година, невероватан је осећај. Овај клуб је веровао у мене 2014. и желим да се свим захвалим на подршци у последње три године и какав сам играч постао", рекао је Јокић. 

Поред Јокића, на вишегодишњу верност се обавезао и Вил Бартон, који је добио 54 милиона за наредне четири сезоне.

Најављено пре неколико дана, сада и озваничено: Никола Јокић остаје у Денверу, пошто су га Нагитси за феноменалне партије у прве три сезоне наградили максималним уговором од 148.000.000 долара за петогодишњи уговор!

Јасно је дакле да ће 23-годишњи Сомборац у наредним сезонама бити играч око кога ће се вртети игра Денвера што и није чудо имајући у виду какав је утисак оставио у Колораду. Прошле сезоне у просеку 18,5 поена, 19,7 скокова, 6,1 асистенција и 1,2 украдене лопте!

Јокић је прошле сезоне постао тек шести играч у НБА историји који је током целе сезоне у просеку пребацивао 18 поена, 10 скокова и шест асистенција по мечу. Пре њега у томе су успели само Расел Вестбрук, Кевин гарнет, Лери Бирд, Вилт Чемберлен и Оскар Робертсон. Таквог играча Денвер није имао још од Кармела Ентонија. У ствари, бићемо слободно да се усудимо, чак ни тада.

На сву ту статистику имао је и 10 трипл-даблова, укључујући и онај најбржи у НБА историји. Против Милвокија му је 15. фебруара било довољно само 14 минута и 55 секунда. Завршио је ту утакмицу са 30 поена, 15 скокова и 17 асистенција, а на паркету је провео само 34 минута. Такве бројке су на једној утакмици пре њега имали само Меџик Џонсон и Џејмс Харден.

Кад смо већ код трипл-даблова, од почетка сезоне 2016/2017 више су их од Јокића имали само Вестбрук, Харден и Леброн Џејмс! Фино друштво.

Даље, Јокић је тек пети играч у историји НБА лиге који је у прве три сезоне пребацио границе од 3.000 поена, 2.000 скокова и 1.000 асистенција. Поред њега то су урадили и Робертсон, Бирд, Морис Стоукси Сидни Викс.

Ко се томе надао од 41. пика? И како да га не наградиш? Мада, новац је овде секундаран.
“Као клинац нисам сањао о великим уговорима или ништа томе слично. Сан је био да се забављам и освајам шампионско прстење. Победе су најважније”, рекао је Јокић.

Јасно је, дакле, Денвер иде на највиши пласман. Наредне сезоне – посебно поред оваквог Голден Стејта – биће тешко. Али ускоро…

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Краљ

10.07.2018 06:21

Како ми Срби вриједимо у свијету, а за нас смо обицно смеће.. Тако нам и треба кад нисмо сложни! Јокицу све најбоље у даљој каријери

ОДГОВОРИТЕ