Ханикатова мајка: Тражио је помоћ, а полиција га убила!

Мајка настрадалог кошаркаша изјавила је да су јој полицајци рекли да је њен син извршио самоубиство, али она је сигурна да су га убили. "Био је депресиван, а полиција је ангажовала 30 возила и 3 хеликоптера због једног уплашеног детета".

Кошарка 10.07.2018 | 08:30
Ханикатова мајка: Тражио је помоћ, а полиција га убила!
Шокантна вест о убиству кошаркаша Химкија, Американца Тајлера Ханиката, жестоко је уздрмала спортску јавност.

Кошаркаш, који је имао 28 година, убијен је у својој кући у Калифорнији, када је полиција отворила ватру.

Мајка Тајлера Ханиката изјавила је за израелске медије да је њеног сина брутално убила полиција, иако није пуцао на њих.

Према наводима америчких медија Ханикат је пуцао на припаднике полиције са прозора своје куће и они су га убили.

"Тајлер је био у депресији, узнемирен и тог дана је планирао да оде да потражи помоћ. Стално је желео да се врати у НБА лигу, имао је договор и да игра Летњу лигу за Оклахому, али су тестови које је урадио показали да има проблем са коленом. Због тога је био веома разочаран и почео је чудно да се понаша, па сам била приморана да позовем полицију", објаснила је Лиза Стазел, мајка Тајлера Ханиката.

Она је навела да се он затворио у кућу, а да је потом пуцао са прозора, али не на полицију.

"Ја сам звала полицију, а они су дошли и убили ми дете. Покушали су да ми објасне да се упуцао, али без обзира на депресију он ми је обећао да неће извршити самоубиство, јер зна да би ме то много повредило и болело. Он није пуцао на полицију кроз прозор, већ у ваздух, и то зато што је био веома узнемирен и уплашен. А они нису покушали да смире ситуацију. Полиција је ангажовала 30 возила, подигла три хеликоптера, све то због једног уплашеног детета", препричала је детаље трагедије Лиза Стазел.

Она је навела да је у кући било много крви.

"Крви је било дуж целог ходника, размазане и по зидовима, све до ормара у спаваћој соби. А то је прилично велика кућа. Он није могао да се убије, како су покушали да ми објасне полицијаци, јер ако извршиш самоубиство, искрвариш и умреш одмах, а не вучеш се кроз просторије. А он је сигурно пузао, јер се виде трагови. Њега је упуцао полицајац кроз прозор", навела је мајка Тајлера Ханиката.

"Полицијаци ми нису дали да видим тело када су га износили из куће. Рекли су ми да не желим да га видим таквог последњи пут, тако да и не знам тачно где је упуцан. Полиција ми је саопштила да ће бити потребно најмање десет месеци да заврше комплетну истрагу, а ја се питам како после свега могу да им верујем да ће говорити истину?", рекла је мајка бившег кошаркаша.

Ханиката су 2011. Сакраменто Кингси изабрали на НБА драфту као 35. "пика" и њихов члан је био до 2013. године. Након тога играо је у Израелу, у клубу Ирони Нес Циона, у два наврата за Химки, као и за Ефес.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Скептик

10.07.2018 07:33

Био је ЦРНАЦ, све је јасно.

ОДГОВОРИТЕ