Тур д'Франс: Сагану побједа и жута мајица, пад Гавирије!

Петер Саган, бициклиста БОРА екипе, славио је на другој етапи Тур д'Франса воженој од Мулерон Сен Жермена до Ла Рош-сур-Јона у дужини од 182,5 километара.

Остали спортови 08.07.2018 | 18:15
Тур д'Франс: Сагану побједа и жута мајица, пад Гавирије!
Актуелни светски шампион био је најбржи у спринт завршници и овако је стигао до девете победе на најпрестижној бициклистичкој трци на свету.

Други на циљу завршио је Италијан Сони Колбрели, док је треће место припало Французу Арноу Демару.

Жута мајица Фернандо Гавирија доживео је пад на километар и 700 метара до краја етапе, чиме је био елиминисан из конкуренције за победу. 

Првих десет комплетирали су још Андре Грајпел (Лото Судал), Александер Кристоф (УАЕ), Тимоти Дупон (Ванти Груп Гобер), Алехандро Валверде (Мувистар), Андреа Паскалон (Ванти Груп Гобер), Џон Дегенколб (Трек) и Филип Жилбер (Квик-степ). 

Победом на другој етапи Саган је успео да дође и до жуте мајице, па сада има шест секунди предности у односу на Гавирију, односно 10 у односу на Колбрелија. 

За возаче који конкуришу за победу на Тур д' Франсу ово је био миран дан. 

Наредна етапа, трећа по реду на 105. издању Трке кроз Француску, на програму је у понедаљак када је на реду тимски хронометар дужине 35,5 километара, који се вози од Шолеа до Шолеа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар