Вилбекин између Макабија и Ефеса

Још није извесно где ће најбољи играч Дарушафаке наставити каријеру.  Шашава трка за Скотија Вилбекина! Макаби у клин, Ефес у плочу.

Кошарка 06.07.2018 | 20:30
Вилбекин између Макабија и Ефеса
Скоти Вилбекин овог лета ће наплатити сјајне партије у дресу Дарушафаке и огромне заслуге што је тај тим освојио Еврокуп и вратио се у Евролигу.

Како јавља "Еурохоопс", само је питање да ли ће амерички бек остати у Истанбулу и потписати за Ефес или се преселити у Тел Авив, како би каријеру наставио у Макабију.

Овај специјализовани портал сазнаје да Вилбекин има договор са Ефесом, али да се Макаби боље котира код челника Дарушафаке, с обзиром на то да је спреман да издвоји милион долара на име обештећења.

Остаје да се види ко ће од два заинтересована клуба први обезбедити "коцкицу" која недостаје за склапање мозаика.

Скоти Вилбекин једна је од најврелијих летошњих кошаркашких тема. Сјајни шутер и МВП прошлогодишњег Еврокупа спада у најтраженије играче Европе и једино што је извесно јесте да неће остати у Дарушафаки, а ко ће успети да га се дочепа за сада је нејасно. Трка се, наиме, води удвоје. Ефес против Макабија. 

Ситуација је доста замршена и расплет не назире, јер оба заинтересована клуба завршила су по пола посла. Ни једни ни други немају "пакет", па је Вилбекин тренутно "ни на небу ни на земљи". О чему се ради... Анадолу Ефес већ недељама покушава да се договори са Дачком око обештећења и у томе никако не успева. За то време, са играчем све иде као по лоју. Рука руци, уговор на две године, плата 3.000.000 евра за целокупни период. Али ту Ефес долази до зида. Преговори са локалним ривалом ни да макну. 

За то време Дарушафака је јако успешно преговара са Макабијем и у врло кратком временском периоду постигла договор са Израелцима. Принцип исти као на релацији Ефес - кошаркаш. Договор, уговор, обештећење 1.000.000 евра. И опет главом у зид. Сада Макаби. Нема пристанка играча. 

Ефес се договорио са Вилбекином, Макаби са Дарушафаком. Једни у клин, други у плочу. И нико не попушта. 

Видећемо докле...  

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар