НБА: Спарси за Ленарда траже пола тима Лејкерса!

Сан Антонио Спарси спремни су да пусте свог најбољег играча и лице франшизе Каваја Ленарда да иде, али ако им ЛА Лејкерси у замену пошаљу готово пола тима.

Кошарка 04.07.2018 | 11:15
НБА: Спарси за Ленарда траже пола тима Лејкерса!
Лејкерси су наводно спремни да доведу Каваја, али је питање хоће ли баш желети да се одрекну будућности екипе, Џоша Харта, Брендона Инграма и Кајла Кузме.

Ова тројица су према писању америчких медија само део погодбе, јер Спарси траже сопствени залог за будућност у виду два пика прве рунде драфта и још две замене пикова.

Ово се оцењује као веома висока цена за момка који је пре повреде прошле сезоне био легитмини кандидат за награду МВП регуларног дела сезоне пошто једно признање за најкориснијег играча финала НБА лиге има још од 2014. 

Уколико би дошао у Лејкерсе, Ленард би се придружио Леброну Џејмсу, ту је и даље и Брук Лопез и младо језгро екипе које чине углавном пикови добијени у периоду док су Лејкерси "танковали". 

Американци јављају да је поред Лејкерса било и других интересената, пре свега Филаделфија Севентисиксерс која полако стасава у екипу шампионског кова. 

Иако се чинило да би "Канџи" цена у трејду могла да опадне због жеље да оде из Тексаса у Калифорнију, Спарси са којима има још годину уговора нису вољни да ту цену оборе. 

С друге стране, Лејкерси су потписали неколико једногодишњих уговора и тако полако праве простор за Ленарда када он заиста и постане потпуно слободан играч 

Уколико успеју да га доведу овог лета биће занимљиво видети како ће у ротацији изгледати заједно са Џејмсон будући да обојица играју на крилу и хоће ли се Леброн можда померити на "четворку" у том случају. 

Било како било, тешко је да ће Ленард хтети да улази са клупе, мада није сигурно да ли ће отићи из Сан Антонија већ овог лета. Да подсетимо, прошле сезоне је за "Мамузе" одиграо свега девет утакмица.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар