Шта су новинари поручили Трампу

Само неколико сати након што су преживели смртоносну пуцњаву у својој редакцији, новинари Капитал Газете дали су изјаве за ЦНН и упутили јасну поруку Трампу.

Свијет 29.06.2018 | 16:19
Шта су новинари поручили Трампу
Фил Дејвис Селена Сан Фелис дали су телефонски интервју о трагедији која се догодила претходне вечери, а у којој је на бруталан начин убијено пет њихових колега, када је наоружани мушкарац упао у редакцију тог листа и почео да пуца.

Дејвис, који је и сам раније извештавао о масовним пуцњавама које су све чешћа појава у САД, препричао је своје ужасно искуство водитељу ЦНН-а, преноси Индеx.хр. 

"Рећи ћу вам, кад се то почело догађати, значи, само одете у панични мод", објаснио је Дејвис и додао како се сећа да је мислио: "Хоћемо ли сви умрети? Зар он неће отићи све док сви овде не буду мртви?" 

Кад је водитељ питао Сан Фелисе како се она држи, одговорила му је јасно: "Значи, гледала сам како неко умире, тако да нисам баш супер сјајно".

"Дефинитивно бих, очигледно могла бити горе, али тешко ми је тренутно да гледам више од 30 минута унапред. Тридесет минута је дуго и напросто - одговор је ја нисам добро, у реду? Али овде сам и разговарам с вама, и знам да много људи слуша", наставила је Сан Фелис.

"Чула сам да је председник Трамп послао своје молитве. Не покушавам ово да политизујем, у реду? Али требамо више од молитви. Ценим молитве. Молила сам се све време испод тог стола. Желим ваше молитве, али желим и више од тога", рекла је ова новинарка осврћући се на Трампову објаву на Твитеру у којој је изразио саучешће уобичајеном политичарском фразом о "мислима и молитвама".

"Ово ће бити прича колико дуго? Мање од седмице? Требаће ми много више од неколико дана медијског извештавања и неких мисли и молитви јер наши цели животи су уништени. И зато, хвала за ваше молитве, али ј**е ми се за њих ако нема ничег другог", закључила је Сан Фелис.



(Б92/Индеx)

Коментари / 0

Оставите коментар