СП: Пријетње смрћу за Карлоса Санчеза!

Опет боли успомена на Андреса Ескобара! Све због црвеног картона против Јапана.

Фудбал 22.06.2018 | 21:45
СП: Пријетње смрћу за Карлоса Санчеза!
Прошле су 24 годне, али успомене су још свеже. Био је то вероватно најтрагичнији догађај у историји колумбијског фудбала. Аутогл Андреса Ескобара избацио је Колумбију с Мундијала 1994. Турнир се није ни завршио, Ескобар је убијен. Остаће вечна мистерија да ли баш због тог аутогола или је само био у погрешно време на погрешном месту. У Ел Побладу у Медељину. Сигурно је само да су му многи разочарани навијачи претили смрћу. Никад нећемо сазнати колико су најрадикалнији међу њима били озбиљни.

Данас, 24 године касније, нове претње. Сада иду на адресу Карлоса Санчеза, трагичара у поразу Колумбије од Јапана на почетку Светског првенства. После само три минута игре, играо је руком, скривио пенал и зарадио црвени картон.

Друштвене мреже на интернету су неконтролисаним фанатицима само дале већи простор да се размашу суманутим идејама. Један од вечих идиота међу њима окачио је слику покојног Ескобара са поруком: “Предлажем сан“.

Већина је наравно осудила кретенски твит, али било је и оних који су подржали.

“Ако је Андрес Ескобар убијен због аутогола, онда би Карлос Санчез морао да буде убијен, а на његово тело би требало попишати“.

Полиција и судство су покренули истрагу. Неки људи би морали да схвате да се не сме свашта причати. Па нек је и у изливу беса.

Колумбија следећу утакмицу игра у недељу против Пољске. Бити или не бити. Под страшним ће притиском битиРадамел Фалкао и другови.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар