Партизанов ривал: Иртиш - километража, пасоши, вјештак и Салами!

Ствари на које Партизан треба да обрати пажњу против казахстанског представника.

Фудбал 20.06.2018 | 19:30
Партизанов ривал: Иртиш - километража, пасоши, вјештак и Салами!
Партизан ће евроквалификације стартовати против пљеваљског Рудара где ће бити велики фаворит, а ништа тежи посао не би требало да има ни у другом колу где га највероватније чека казахстански Иртиш. Кажемо највероватније, јер не би било чудо да Казахстанци испадну у првом колу од литванског Тракаија који би пре тога требало да елиминише нејаке Велшане. Мада, највероватније је да ће Партизан и Иртиш играти за пласман у треће коло.

А Иртиш није непознаница за српски фудбал. Тачно пре годину дана је у истој фази био противник Црвене звезде. Казахстанци су прво елиминисали бугарски Дунав, али преко Звезде нису могли даље. ВладанМилојевић је тада тек уигравао Звездин тим који ће касније догурати до европског пролећа, недостајала су бројна појачања, али је Звезда и тако успеле да елиминише Казахстанце ремијем 1:1 у гостима и победом у реваншу код куће од 2:0.

Требало је Зведа тада да слави и у првом мечу да Душан Анђелковић није играо рукомет по шеснаестерцу и скривио пенал у 95. минуту за 1:1. У реваншу је Доналд из слободњака начео Иртиш, а дотукао их је Срнић. Видело се тада да је Звезда на много већем фудбалском нивоу од Иртиша, па се и од Партизана очекује исто.

Црно-бели не треба да страхују од фудбалских колико од нефудбалских проблема. Пре свега, ово је најдаље гостовање које су могли да извуку. Иртиш је из града Павлодар који се налази у азијском делу Казахстана, надомак границе са Кином и од Београда је удаљен 5.300 километара.

У организацији путовања, Партизанови оперативци ће морати посебну пажњу да обрате на пасоше странаца и казахстанске визе с обзиром на смицалице којима се Иртиш служио прошлог лета. Фримпонг, Руиз, Канга и Боаћи су тада били под знаком питања јер нису имали казахстанске визе и Иртиш се у тој ситуацији није понео нимало коректно. Ипак, хитном интервенцијом је квартет на крају добио визе, али је све то била једна непријатна ситуација за стручни штаб у припреми меча.

Трећа ствар на коју Партизан мора да обрати пажњу је вештачки терен на којем се игра у Павлодару. У питању је синтетичка подлога последње генерације каква не постоји у Србији, па не постоји могућност да се Партизан припеми адекватно за њу.

Што се фудбала тиче, Иртиш је прилично променио екипу у односу на прошло лето. Тренер је локална легендаОјрат Садуов који је као играч провео 20 година у клубу и одграо преко 500 мечева. Ово му је трећи тренерски мандат у клубу пошто је екипу преузео пре седам дана усред сезоне. Пре тога је био спортски директор...

Иртиш није баш добро кренуо у новој сезони. Тренутно су пети на табели са 17 бодова, дали су 16 голова на 14 мечева. Астана их је у прошлом колу прегазила са 3:0. У екипи имају осморицу странаца од којих су два имена позната нашој јавности. Једно је српски штопер Милош Стаменковић који је некада играо за БСК Борчу, али његов уговор истиче 30. јуна  и питање је да ли ће бити у екипи за квалификације у Лиги Европе. Друго је Гболахан Саламикоји је био члан Црвене звезде, али није играо и после два месеца је напустио клуб. Касније је добро играо у Финској и зимус је прешао у Иртиш. Дао је четири гола на 13 мечева и прва је нападачка опција казахстанског тима. Познато име је и белоруски везиста Сергеј Кисљак који је неколико сезона са успехом играо за Рубин из Казања. У односу на тим који је играо против Звезде, ту су сада само четворица стартера...

Партизан је фудбалски далеко изнад Иртишових капацитета и не би требало да има проблеме са казахстанским представником на путу ка трећем колу...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар