Шампион Лука Дончић, величанствена тројка и сузе за крај!

Најбоља година у животу и признање од највећег ривала на Драфту! Словенац путује у Бруклин на НБА драфт. . .

Кошарка 20.06.2018 | 21:00
Шампион Лука Дончић, величанствена тројка и сузе за крај!
Када у мање од годину дана постанете шампион Европе са репрезентацијом и клубом чије боје браните, будете члан најбоље петорке у оба такмичења, најбољи млади и најбољи играч генерално у Евролиги, најкориснији играч завршног турнира ипоред многих других ствари и првак Шпаније, онда не можете да накачите другу етикету него - година за памћење!

Управо је тако Лука Дончић видео сезону која му се званично завршила у уторак увече шампионским брејком у Виторији, чиме је завршена финална серија АЦБ лиге. Лука Дончић се у стилу великих шампиона вероватно опростио од дреса мадридског Реала, за који је дебитовао као голобради 16-годишњак. Тада је у свом првом контакту с лоптом најмлађи првотимац у историји Краљевског клуба објаснио свима шта им се спрема у наредне три године, а своје последње поене у дресу Реала уписао је на спектакуларан начин - с једне ноге и шутем једном руком. Бајковито, као што је и његова каријера досад.



Дончић је по завршетку утакмице скромно поделио комплетан успех апсолутно свима који су били део његовог живота последњих година.

„Живим најбољу годину мог живота. Желим да захвалим Реалу што ми је помогао да то изведем. Хвала и свим мојим тренерима, саиграчима, медицинском особљу, свима“.

Упитан да ли ће бити на свечаној церемонији и НБА драфту у ноћи између четвртка и петка у Бруклину, Дончићје био неодређен:

„Не знам шта ће се десити, видећу у разговору с агентима и онда ћемо донети коначну одлуку“, поручио је Словенац, мада је после потврдио да ће бити у Бруклину.

После оверене шампионске круне у Шпанији, Дончић је своју радост поделио и са присталицама Реала на друштвеним мрежама кроз фотографију у којој држи трофеј, а признање за све што је постигао у једној од најсветлијих сезона једног европског кошаркаша у новијој историји добио је и од највећег ривала на НБА Драфту - Деандреа Ејтона.

„Видимо се ускоро, шампионе“, стајало је у краткој поруци врло вероватно следећег првог пика.

Колико је комплетан успех значио Луки Дончићу можда најбоље описују тренуци када се усред велико славља - сломио. Емотивно. После свега што је прошао, није ни чудо. Једноставно, олакшао је себи душу, уједно и потврдио да је ово крај за њега на Старом континенту. На крају је завршио и у загрљају Пабла Ласа, који му је омогућио да снови постану стварност...



Какву је сезону имао Лука Дончић вероватно најсликовитије описују речи искусног плејмејкера и некадашњег играча Барселоне - Тајриса Рајса.

„Овај млади момак је вероватно имао појединачно најбољу сезону у историји европске кошарке, а сада ће бити у ТОП5 пикова на НБА Драфту. Када га буду изабрали слободно може да се пензионише, а и даље ће остати упамћен као легенда. Е, то је нешто посебно“, поручио је Рајс.

Био је то Лука Дончић, даме и господо. Од лета гледаћемо га у неком другом филму, а европска кошарка остаће без свог најблиставијег бисера. 

ЛИСТА ДОНЧИЋЕВИХ УСПЕХА ОД ЕВРОБАСКЕТА 2017 ДО ДАНАС

- Шампион Европе са Словенијом.
- Члан најбоље петорке Евробаскета.
- Шампион Европе са Реалом.
- МВП сезоне у Евролиги.
- МВП завршног турнира Евролиге.
- Члан најбоље петорке Евролиге.
- Звезда у успону Евролиге.
- Шампион АЦБ лиге.
- МВП АЦБ лиге.
- Члан најбоље петорке АЦБ лиге.
- Најбољи млади играч АЦБ лиге.

Дечко има 19 година. 

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар