Тврди: Опструишу укидање акциза

Досадашњи ток сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ показује да су на дјелу опструкције како се данас не би расправљало о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ, изјавила је шеф Клуба посланика СДС Александра Пандуревић.

Босна и Херцеговина 20.06.2018 | 18:15
Тврди: Опструишу укидање акциза
''Они који су увукли руку у џепове грађана, учиниће све да данас не дођемо до те тачке дневног реда'', рекла је Пандуревићева новинарима, истичући да је чуди “да се тихој опструкцији сједнице придужио и ДНС”.

Она је поручила да ће се Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о акцизама наћи на дневном реду, додајући да је предсједавајући Представничког дома БиХ Младен Босић /СДС/ настојао да буде постигнута сагласност да сједница буде настављена и сутра.

''У овом тренутку за то нема сагласности ХДЗ, али чињеница је да се наставак сједнице мора десити кад-тад'', рекла је шеф Клуба СДС.

Одговарајући на питање да ли очекује подршку измјенама и допунама Закона о акцизама, Пандуревићева је истакла да је из разговора са колегама посланицима закључила да ће многи бити изненађени исходом гласања.

Она је одбацила наводе да измјене Закона о акцизама представљају предизборни маркетинг и политичке борбе унутар Републике Српске, те позвала остале странке да подрже овај законски акт и добију бенефите код грађана.

Пандуревићева је указала на чињеницу да је на рачуну Централне банке БиХ заробљено 220 милиона КМ, наводећи да се због тога поставља питање сврсисходности ових намета грађанима.

''Имамо на рачуну 220 милиона КМ. Што смо их узели од народа да би стајали на рачунима Централне банке БиХ? Осим тога, СДА би требало да одговори колико је ауто-путева изграђено у Федерације БиХ и колико је узето кредита и средстава прикуљено од путарина и да недостаје неких 300 милиона КМ'', рекла је Пандуревићева.

Она је најавила да ће СДС током расправе о оцјени спремности и способности Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ да организује и спроведе фер изборе у октобру предложити сет мјера с циљем спречавања изборних крађа.

''Једна од тих мјера је да посматрачи свих овјерених политичких субјеката активно прате процес штампања гласачких листића до дистрибуције на бирачка мјеста'', рекла је шеф Клуба СДС.

Пандуревићева је додала да СДС очекује да инститиције БиХ које се баве изборним крађама, прије свега Тужилаштво БиХ, Агенција за истраге и заштиту, те Обавјештајно-безбједносна агенција формирају акционе тимове и реагују у евентуалним изборним крађама.

Извор: Срна

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Дарwилл

20.06.2018 16:22

Каква опструкција црна Александра, о чему причаш? Па ко је са тобом у коалицији на нивоу БиХ? Узми своје коалицијске партнере и изгласај Закон, шта ће ти други посланици?! Али то и јест проблем, јер Ви немате више већину скоро пола мандата, а жао Вам је срушити Савјет министара и ићи на ванредне изборе, јер онда оста ти Александра без фотеље и велике плате, а за нула рада. Ту је квака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Квака

20.06.2018 16:35

Квака је у томе што су нам лопови завукли руке у џепове. Они се возе о трошку државе и није их брига за народ који плаћа акцизе које иду у њихове џепове. На изборима их казнити и гласати против акцизне коалиције односно против Додика и папака! Правда за све!

Name

Зоран

20.06.2018 16:39

Мој Дарwиле моја будало!

Name

Херцеговац

20.06.2018 16:46

Кад све знас, хајде одговори и ово. Ако она (СДС) нема вецину, знаци имају је ови твоји! Па хоце ли гласати за укидање акциза или неце? Ако це гласати свака ти цаст и СНСД це имати и мој глас! Ако неце ексхумирацу и покојну прабабу да гласа против вас!

Name

Ре

20.06.2018 16:57

Хахаха, Снсд бот.. У којој ти цуки зивис. Парламенти раде по пословницима. На захтјев сваког клуба се мора дати пауза. Људи праве паузе да развуку сједницу, док Вигемарк не заврне руке.

Name

Реп Дарwилл

20.06.2018 17:03

Па ко доноси повецање акциза он има вецину!!! И у цему је проблем, због цега непреузму власт на БиХ нивоу!!

Name

Дарwил: Ре Квака и остали

20.06.2018 17:44

Да, баш се Пандуревићка вози на свој рачун, то си у праву. А за остале, ја нисам "ничији", а Ви ништа не разумијете и успут сте "свачији", никад' своји. Волите мислити туђом главом /главом Ваших страначких шефова/.

Name

ДАРРWИЛ

20.06.2018 17:52

Ти си можда мислио да си дарwин,ал ниси друже ти си оно што је он рекао,да је човјек настао од мајмуна,ал тебе изгледа и то прескочило.Не постоји инструмент ВАНРЕДНИ ИЗБОРИ,а теби ако је добро ти гурај овако,а ако ти је гориво јефтино нико ти не брани да сваком пумпаџији оставиш дупло више него што гориво кошта.

Name

Кики

20.06.2018 18:35

На залост ови сто пису јос нису сконтали да се висе ниста не пита ни снсд ни сдс...него хдз и сда. Једном кад несто продје онда је то немогуце укинути.. сад могу сви само паламудити.

Name

Дарwилл

20.06.2018 19:35

Кики, наравно да ме је прескочило, за разлику од неких који су остали на почетку Дарвинове теорије. А ти и не знаш шта је Дарwил. Него, многи ме овдје подсјећају, па и ти, на оне што пију пиво пред трговином и на смрт се свађају због Додика и Говедарице, хоће очи једни другима да поваде, а нису ни свјесни да ова двојица као и многи други живе на њихов рачун и на њиховој грбачи. Сви су они исти мој друже, свако је себе ухљебио.

Name

САЛАМОН

20.06.2018 16:46

Цетири године трла баба лан. Ста сте ви из СДС урадила од предизборних обецања? Ниста! Осим сто вас је напустио велики број васих цланова за ове цетири године. Напустили вас људи који су били Подпресједници странке; носиоци листе изборних јединица. носиоци унутарстранацких високих функција... Досли сте на функцију прицајуци народу да цете ако вас изабере борити се против криминала, хапсити, процесуирати, судити...и ста би од тога? Ниста! Само прица, галама, замагливање испред оцију народа, све због лицних интереса.Сада сте прерано кренули са кукњавом неби ли народ опет прогутао забу... Е, сумњам да цете овај пут успијети својим предизборним триковима постици своје лицних зељени циљ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

љутакрајина

20.06.2018 17:08

Вратите гориво на реалну цијену и добијате изборе!! СДС се колико толико труди да несто буде по вољи народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

20.06.2018 17:31

Видим, из револта су сви напустили своје фотеље

Name

дијаспора

20.06.2018 17:20

Добро јутро гдјо Пандуревиц.. само да не преспавате изборе у јесен. Хоцу могуцност онлине гласање тако да не морам на пут због избора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

20.06.2018 18:37

То вец имас 12 година изгледа да си се ти добро успавао ка мали медо..морас се само регистроват на вријеме.

Name

ПРАВДА

20.06.2018 18:02

Гласајте сви за Кију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре правда

20.06.2018 18:31

То и јесте ваш ниво, задруге и парови! Још када вам председник запева, а премијерка проговори! Клошари!

Name

Фотеље

20.06.2018 18:09

Четири године сједите са њима у Сарајеву и СДС и ХДЗ, запошљавате родбину,љубавнике и пријатеље,заузимате фотеље директора агенција, министара, замјеникакомисија за ово и оно, и сада пред изборе као нешто се борите против. Народ памти!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре фотеље

20.06.2018 18:29

Богами памти! И пропаст банака, и милионске крађе, и референдуме и Давида... Нећете знати шта вас је снашло у октобру! Багро и олошу!!!!

Name

ЂОРЂЕ

21.06.2018 12:52

Прелијепа је, мајке ми.

ОДГОВОРИТЕ