Тадић: Швајцарци немају Матића, ко каже да их се плашимо?!

Душан Тадић добро познаје фудбалере Швајцарске, свестан је да Србију у петак (20 сати) чека тежи меч него против Костарике, препушта ривалу И улогу фаворита, али верује да ће се на крају ипак радовати “орлови”.

Фудбал 20.06.2018 | 20:50
Тадић: Швајцарци немају Матића, ко каже да их се плашимо?!
“Утакмица са Швајцарском може много да нам донесе у каријерама. Швајцарцима, ипак, препуштамо улогу благог фаворита јер имају више искуства у оваквим такмичењима. Познајем Шаћирија, игаро сам против њега И имам бољи скор. Знамо много о њима, покушаћемо да их “затворимо”, али И они ће морати да виде како ће да “затворе” нас. Швајцарци немају играча попут Матића, и ко каже да их се плашимо?!“, упитао је Тадић.

Он тврди да је лакше спремити екипу када је ривал европска репрезентација.

“Знамо те играче, наступају у већим клубовима. Али важније од свега јесте да останемо мирни, на добром смо путу, међутим, још ништа нисмо остварили. Ми смо такви да после победе величамо, а после пораза кудимо, сачекајмо још ову утакмицу па да видимо где смо“, рекао је Тадић уз напомену да провокације Швајцараца не жели да коментарише.

Стране новинаре је интересовало како играчи сарађују с младим селектором.

"Тачно је да имамо младог селектора, али он је паметан, добро нас познаје и извлачи максиму из нас. Зар то није довољно?“

Новинари из Бразила су стално присутни на конференцијама српске репрезентације. Једно од питања било је шта мисли о Дејану Петковићу који
је у Бразилу изузетно популаран и носио је број 10, као сада Тадић у репрезентацији.

"Петковић је био посебан играч, гледао сам његове трикове када сам био мали. Многи моји пријатељи из Бразила ме питају за њега, али нажалост никада се нисмо упознали“, закључио је Тадић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар