С руским арсеналом сада - Шпанија је 2010. била првак свијета...!

Само су Французи '98. имали овако добру гол разлику. . . !

Фудбал 20.06.2018 | 16:45
С руским арсеналом сада - Шпанија је 2010. била првак свијета...!
Руси још нису теоретски у осмини финала, али вечерашњи тријумф над Египтом (3:1) практично им је омогућио да већ могу да славе пролаз даље, јер само чудо светских размера могло би да доведе до њихове елиминације у групи. Још само да Саудијска Арабија сутра не победи Уругвајце и Баћушке су званично међу 16 најбољих репрезентација света...

Али нећемо сада о калкулацијама. Оно што би могло да буде тема наредних дана јесте луда ефикасност Руса на коју апсолутно нико није рачунао. У последњих годину дана изабраници Станислава Черчесовасамо једном су постигли више од једног гола (против Шпаније, новембра 2017, 3:3), а у прва два кола шампионата света чак осам?! 

Са чим бисмо ову готово спектакуларну бројку могли да поредимо? Па можда је најбоље изнети следећи податак: репрезентација Шпанија која 2010. у Јужној Африци постала првак света постигла је укупно осам голова?! Руси у прва два меча овог СП - осам; Шпанци на свим мечевима, закључно са финалом - исто толико. 

Занимљиво је истаћи и то да је само један домаћин рачунајући све Мундијале од 1930. био овако распуцан на старту првенства. Односно да је имао једнако добру гол разлику. Била је тп Француска 1998, која је после прва два кола имала +7, као и Руси у овом тренутку. Сви остали домаћини били су лошији. 

Додуше, с ових осам комада Руси су "само" изједначили рекорд Италијана по броју постигнутих голова домаћина у прва два кола (8), али Италијани су тада примили два имали гол диференцију +6. 

И још један интересантан податак: заједно на два претходна Мундијала на којима су учествовали, 2002. и 2014, Руси су постигли укупно шест голова...

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мујо

20.06.2018 15:11

Видјецемо кад наиђу мало јаче екипе ове сто је побједила су међу најслабијим екипама

ОДГОВОРИТЕ