Састанак посвећен миграцијама

Министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић учествовао је данас у Бриселу на састанку министара унутрашњих послова земаља Западног Балкана у организацији комесара за миграције и уутрашњс питања ЕУ.

Босна и Херцеговина 19.06.2018 | 13:07
Састанак посвећен миграцијама
На састанку, којем је присуствовао комесар за миграције и унутрашње послове Димитрис Аврамопоулос, разговарано је о изазовима и сарадњи земља Западног Балкана у области миграција, безбједности, контроли граница и визној политици.

Такође, направљен је преглед мигрантске ситуације у региону, акцијама које државе самостално предузимају и међусобној сарадњи.

Закључено је да јачање ефикасности контроле граница, борбе против кријумчарења људи и заједничко сузбијање илегалних миграција остаје у врху проритета за ЕУ и земаља Западног Балкана.

 Мектић је упознао комесара Аврамопоулоса и присутне министре са изазовима са којима се суочава БиХ због повећаног доласка миграната од почетка године.

Он је нагласио да проблем илегалних миграција захтјева регионални па и заједнички европски приступ те да се једино на тај начин могу постићи очекивани резултати.

Такође, упознао је присутне о закључцима са недавно одржаног министарског састанка у Сарајеву и будућем дјеловању у сузбијању илегалних миграција и збрињавања особа којима је потребна помоћ и заштита.

На састанку у Бриселу похваљене су активности и мјере које БиХ подузима у овој области.

Министри земаља Западног Балкана и ЕУ потврдили су да ће наставити сарадњу у борби против одласка особа на страна ратишта у оквиру терористичких група, сузбијању насилног екстремизма и радикализма те борби против илегалне трговине оружјем.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

види

19.06.2018 11:21

Капута, види гарда, ха ха ха ја помисли од мекетица неки мигрант.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

19.06.2018 13:46

Завист је болест.

Name

Оце ријесице

19.06.2018 14:52

Оце ријесице.Састале се јаке земље.

Name

Душан

19.06.2018 15:25

Не рекоше колико је миграната предвиђено да се смјести у Бијељини?

ОДГОВОРИТЕ