Александра: ''Пустила сам воду'', па освојила титулу!

Српска тенисерка објаснила како је непријатан разговор са тренером имао утицаја на финални меч у Хертогенбошу и како је после кикса у Гуангжуу 2017. исправила грешку. . .

Тенис 20.06.2018 | 20:30
Александра: ''Пустила сам воду'', па освојила титулу!
Александра Крунић освојила је прву WТА титулу у каријери, пошто је тријумфовала на турниру у Хертогенбошу.

У финалу је победила Кирстен Флипкенс (6:7, 7:5, 6:1), након чега је стигла и до најбољег ренкинга у каријери - 39. места на WТА листи.

"То је био физички био веома захтеван задатак и, искрено, много поштујем Кирстен, због чега сам и извлачила најбоље из себе на том мечу", рекла је Крунићева после победе.

Она је навела да је и психички било тешко играти финале, након што је прво, у септембру прошле године у Гвангжуу изгубила од Жанг Шуаи у три сета.

"Поносна сам на себе што сам и ментално била спремна. То је било моје друго финале, И имате осећај да је ту на дохват руке, а у исто време је уствари толико далеко. Тако да сам веома срећна јер сам успела, иако сам супер уморна после свега. Нисам размишљала о том поразу, већ сам сваки пут приликом сервиса бодрила себе да убацим први сервис, да не дам противници прилику да добро одговори на други. 'Покушај да узмеш овог пута', поновила сам неколико пута себи. Желела сам да стигнем сваку њену лопту, да овог пута успем. Било је то много другачије финале него у Гвангжуу, јер је тада ривалка одиграла невероватно, а овога пута била сам спремнија", рекла је српска тенисерка.

Дуел против Флипкенс обележила је и занимљива конверзација Александре са тренером Елизеом Тамелом у првом сету. Узвикнула јој је у преломном тренутку: "Ти си шампион!", а Крунићева је одговорила: "Не, ја нисам шампион", после чега се чуло: "Јеси шампион, само размишљај тако".

"Нисам се у том тренутку осећала као победник. И зато сам понављала да нисам шампион и да је то проблем. Кирстен је нападала, а ја сам се осећала као да само гурам лоптице и питала сам се какав сам онда ја то шампион? Али то је било добро да се ослободите свега тога што је лоше. Није била добра игра, али сам и даље желела да је разбијем. Зато су ти разговори увек добри, да избаците из себе лоше ствари. То је као када пустите за собом воду у тоалету и наставите даље", кроз осмех је поручила Александра Крунић.

Она је признала да је раније "мрзела" турнире на трави и да је успех због тога још већи што је титулу освојила баш на тој подлози.

"Да, раније сам мрзела да играм на трави. Али сада пошто сам научила како да се крећем на овој подлози, све иде боље. Зато је баш 'кул' што сам освојила прву титулу на трави. То значи да мој начин игре успева негде. На трави лоптице мање одскачу, а моја висина је нешто што у том случају помаже", нашалила се Алекс на рачун својих 1,63 метра висине.

Умногоме јој је допринело то што је променила сервис.

"Сервис и ритерн су ми сада бољи, више користим и ноге, бржа сам после новог начина сервирања, али И психички сам напредовала. Сада знам шта радим и борим се, и то даје резултате", поручила је најбоља српска тенисерка и додала да ће јој тријумф у Хертогенбошу дати додатно самопоуздање пред Вимблдон.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар