Бекер се од тужби брани дипломатским имунитетом!

Бивши немачки тенисер Борис Бекер позвао се на дипломатски имунитет како би избегао тужбе пошто је прогласио банкрот.

Тенис 20.06.2018 | 18:15
Бекер се од тужби брани дипломатским имунитетом!
Бекер је у априлу преузео улогу аташеа у Централоафричкој Републици и то га, како тврде његови адвокати, штити од даљих поступака.

Правни тим Бекера је пред судом у Великој Британији навео да улога аташеа за спорт, културна и хуманитарна питања значи да је "покривен" Конвенцијом о дипломатским односима из 1961. године.

Његови адвокати су навели да Бекер може бити подвргнут неком правном поступку само уз сагласност министра спољних послова Велике Британије Бориса Џонсона и његовог колеге из Централноафричке Републике.

Бекер, који живи у Великој Британији, прогласио је банкрот у јуну 2017. године. Он је у покушају да смањи дугове продао неке од трофеја које је освојио, укључујући и трофеје са Вимблдона.

Некада најбољи тенисер света је раније критиковао стечајни поступак као "неоправдан и неправедан", тврдећи да га је у банкрот гурнула "гомила анонимних" и банкара и бирократа који су покушали да га оштете.

"Сада имам дипломатски имунитет како бих прекинуо фарсу и како бих могао да поново почнем да градим свој живот", рекао је Бекер.

Бекер је за аташеа именован 26. априла, више од девет месеци након што је прогласио банкрот.

У то време председник Централноафричке Републике рекао је да је "изузетно задовољан што је светска звезда попут Бекера" пристала да подржи ту земљу.

Бекер је тог дана рекао да се нада да ће помоћи у побољшању услова живота у тој земљи. У саопштењу за јавност је наведено да ће он имати канцеларију у амбасади у Бриселу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар