ЛН: Одбојкашице Србије водиле 2:0 у Холандији, али...

Бриљантна два сета, па пад, драма и преокрет! Србија прокоцкала победу, али Ф6 неће измаћи! Европске шампионке биле на прагу победе, потом спасиле пет меч лопти и на крају изгубиле.  Пораз који боли!

Остали спортови 07.06.2018 | 23:17
ЛН: Одбојкашице Србије водиле 2:0 у Холандији, али...
Женска одбојкашка репрезентација Србије поражена је после драме и преокрета од Холандије 3:2 (15:25, 19:25, 29:27, 25:17, 20:18) на крају четвртог викенда у Ротердаму у Лиги нација.

Српкиње су испустиле велику шансу за тријумф, у трећем сету нису искористиле чак три меч лопте, још једну у петом, али јесу Холанђанке за велики преокрет.

Екипа Зорана Терзића претпела је укупно трећи пораз, а други у Холандији, и сада се налази на деоби другог места целог такмичења са Бразилом и Турском, а иза САД.

Репрезентацији Србије нису помогле ни поентерски расположене Тијана Бошковић са 33 и Милена Рашић са 21.

Последњег викенда Лиге нације српске одбојкашице играју у аргентинском Санта Феу са домаћом селекцијом, САД и Јужном Корејом од 12. до 14. јуна.

Каква одбојкашка драма и какав меч у Ротердаму! Србија је била на прагу победе против домаће селекције у репризи финала претходног ЕП, али су овај пут Холанђанке дочекале освету. Европске вицешампионке су савладале Србију после два и по сата борбе и великог преокрета  - 3:2 (15:25, 19:25, 29:27, 25:17, 20:18) у трећем колу претпоследњег викенда Лиге нација.

Србија упркос поразу не би требало да изостане са завршног Ф6 турнира у Кини. Наше одбојкашице деле друго место са истим бројем бодова као Бразилке и Туркиње, Холандија има два бода мање, Италија чак седам. Преостаје још један викенд групне фазе у којем ће свака салекција имати по три меча. Србија гостује у Аргентини где ће играти против домаћина, Американки и Јужне Кореје. Уз победу против фењераша Аргентине, пласман на Ф6 ће бити обезбеђен.

Могле су наше девојке и данас да практично обезбеде пласман на завршни турнир, али су прокоцкале победу у Ротердаму. Србија је на крилима незаустављиве Тијане Бошковић одиграла два фанастична сета и почистила Холанђанке са терена. Сјајна Херцеговка је освојила скоро 20 поена за два сета и није било одбране од њених смечова...

Ипак, Холанђанке се нису предавале и у трећем сету су кренуле на све или ништа. Уследила је драма у финишу, играло се на разлику и домаћа селекција се вратила у живот. Холандија је добила крила, наша репрезентација је психолошки пала и уследило је експресно изједначење у сетовима.

Али права драма је виђена у тајбрејку! Холандија је повела 9:5 захваљујући сјајној Белијен који је експлодирала  у финишу, Србија је изједначила на 11:11. Домаће су дошле до две везане меч лопте, Србија је спасила обе. Потом још две, па је наша селекција имала меч лопту. Није је искористила, али Холанђанке јесу тек шесту за крај драме у Ротердаму.

Белијен је са 17 поена била најбоља у домаћем тиму, а потпуно је разочарала Лонеке Слутејс која није ни играла последња два сета. Тијана Бошковић је за Србију освојила чак 35 поена, погађала из невероватних позиција, али ни то није било довољно... Капитен Милена Рашић је уписала 19 поена, а Јована Стевановић 11. Холанђанке су меч преломиле бољим блоком (19:10) и захваљујући мањем броју грешака (23:33).

Извор: Бета/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар