РГ: Рафа након паузе, лако са Шварцманом! Чилић испао!

Чилић немоћан, Делпо против Рафе у полуфиналу! Хуан Мартин дел Потро, аргентински тенисер, савладао је Хрвата Марина Чилића резултатом 3:1 по сетовима и пласирао се у своје друго полуфинале Ролан Гароса.  Рафаел Надал, најбољи тенисер света, доминирао је у наставку меча четвртфинала Ролан Гароса против Дијега Шварцмана из Аргентине.  Надал се "ресетовао", па "одувао" Шварцмана! Најбољи тенисер света после изгубљеног првог сета и прекида због кише, дан касније тријумфовао у четвртфиналу Ролан Гароса.

Тенис 07.06.2018 | 15:15
РГ: Рафа након паузе, лако са Шварцманом! Чилић испао!
Меч је прекинут у среду при резултату 4:6, 5:3, а у четвртак настављен, па је Шпанац изашао на терен скроз другачији и тријумфовао резултатом – 4:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Шварцман је играо сјајно првог дана, све до првог прекида због кише. Апсолутно је контролисао игру, правио доста грешака, али и много винера и самим тим контролисао темпо меча.

Када су се тенисери вратили после прекида због кише, Аргентинац је имао сет и брејк предности, а акда су завршили игру тог дана Надал је сервирао за други сет.

Наредног дана ништа се није променило, Шварцману је ритам тотално поремећен, Рафа се консолидовао, заиграо боље и самим тим рутински завршио меч у своју корист.

Најбољи 'шљакаш' свих времена у полуфиналу састаће се са бољим из дуела Хуан Мартин дел Потро (Аргентина) и Марин Чилић (Хрватска).

Дијего Шварцман успео је у среду да направи оно што нико није од 2015. у Паризу и Рафаелу Надалу одузме сет, али је киша прекинула његову сјајну партију.

Дан касније, Шпанац је на терен изашао у свом победничком "моду" и изборио пласман у полуфинале - 4:6, 6:3, 6:2, 6:2, после укупно три сата и 47 минута.

Надал, који јури 11. пехар Ролан Гароса, после слабије јучерашње партије, био је тај који је све време држао конце игре у четвртак после поднева на Шатријеу.

Лагано је привео други сет у своју корист, а потом је у наставку са два брејка у преостала два сета срушио све наде Шварцмана да може да направи изненађење, препустивши му само четири гема.

Аргентинац је покушао да продужи дуел, спасивши три меч лопте, али је први рекет света ипак успео да спречи брејк.

"Дијего је добар пријатељ и одличан играч. Није било лако. Играо сам много боље данас, него јуче пре него што је киша прекинула меч. Веома сам срећан због проласка у полуфинале и хвала публици на подршци", поручио је Шпанац после тријумфа.

Надал ће се за пласман у финале борити са победником меча између Аргентинца Хуана Мартина Дел Потра и Марина Чилића из Хрватске, који је такође прекинут у среду због кише.

"Знам да ће то бити веома тежак меч, без обзира на то ко ће ми бити противник", поручио је први тенисер света.

Чилић немоћан, Делпо против Рафе у полуфиналу! Хуан Мартин дел Потро, аргентински тенисер, савладао је Хрвата Марина Чилића резултатом 3:1 по сетовима и пласирао се у своје друго полуфинале Ролан Гароса.

Дел Потро је после скоро четири сата славио 7:6 (5), 5:7, 6:3, 7:5 и тако осми пут заредом савладао Чилића.

Меч, који је почео у среду, а настављен у четвртак, био је веома неизвестан и поприлично изједначен, али је у битним тренутцима преовладао "Див из Тандила" и заслужено изборио окршај са "Краљем шљаке" у полуфиналу.

Меч је прекинут при резултату 5:5 у тај-брејку првог сета, који је после наставка освојио Делпо. Ипак је у другом сету Марин консолидовао своју игру и после три узастопно наизменична брејка други сет решио у своју корист.

Одлично игру са краја другог пренео је Хрват и у трећи сет, те је водио са 3:1 и имао брејк лопту за предност дуплог брејка. Чилић тада, како он то често и уме, не осваја ни један једини гем до краја тог дела игре.

У четвртом сету до резултата 5:5 није било ни помисли о одузимању сервиса, али практично ни из чега Хуан Мартин долази до три везане брејк прилике, користи другу, а онда мирно сервисом завршава дуел.

Надал и Дел Потро су други пар полуфинала, после Чекината и Тима, а у међусобним окршајима бољи је Шпанац са 9-5. На Ролан Гаросу састали су се једанпута – 2007. у првом колу, када је 3:0 славио Рафа. Оба меча играју се у петак.

Подсећамо да је Дел Потров наступ на овом турниру био под знаком питања, с обзиром да већ неко време 'вуче' повреду, а сада се нашао у полуфиналу. И то упркос коментарима да не воли шљаку и чињеници да није више у најбољим годинама, као да и његова игра уопште није таква да јој прија црвена подлога. Али ето, то је тенис...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар