Виландер о Новаку: Проблем је глава, а не физичка спрема!

Матс Виландер, легендарни шведски тенисер, рекао је да је за Новака Ђоковића можда и боље да пропусти Вимблдон и сезону на трави.

Тенис 06.06.2018 | 18:30
Виландер о Новаку: Проблем је глава, а не физичка спрема!
Поред тога стручни консултант "Еуроспорт" казао је да је сада очигледно да Новак има ментални проблем, у смислу да нема више оно самопоуздање од пре.

"Мислио сам да није добро физички спреман. Међутим пружио је одличну борбу и добро је играо мечеве", каже Виландер и наставља:

"Мислим да је на добром путу. Не мислим да је физичка спрема икада била проблем, већ је то глава (ментални проблем)". 

Ђоковић је у уторак изгубио после велике борбе од Марка Чекината, а после дуела изјавио је да не зна да ли ће играти на сезони на трави. 

"Новак можда не би требало да игра на трави зато што је то подлога која убија самопоуздање. И да игра добро на трави, тешко је наћи добре терене за тренирање, не можете добро да се крећете зато што доста проклизавате и ако желите да се вратите на оно најбоље, а то је за Новака бетон, логично је да не бисте желели да играте на трави", каже Виландер у емисији "Гаме, Сцхетт анд Матс".

Некада најбољи тенисер света каже за српског играча да је освежавајуће видети Новака како се враћа. 

"Питање је шта се сада дешава, али освежавајуће је видети да се враћа. Једина ствар која је недостајала било је самопоуздање у четвртом сету. Имао је шансу, али није смео да одигра опуштено. То је све до самопоуздања, није желео да победи сам себе. Када сте сигурни у себе и када освајате Слемове не мислите о томе да ће те победити себе и онда те потезе погађате", каже Матс. 

Виландер открива и шта Новаку недостаје у игри. 

"Најважније му је да буде кући сада, да направи паузу од хотела. Иди кући и тренирај напорно месец дана. Ако добро игра и ако буде на 80 одсто, као што сам чуо да је био, то му даје шансу да се поново врати на 100 одсто", рекао је Виландер и потом закључио: 

"Новак нема сервис или форхенд Дел Потра или Рафин говор тела. Потребна му је та нека нека граница и да буде 100 одсто спреман".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар