РГ: Ништа од "класика", Серена предала Шараповој!

Серена се повукла, нема "блокбастера" са Машом! Серена Вилијамс, бивша прва тенисерка света, предала је меч осмине финала Ролан Гароса Марији Шараповој из Русије због повреде.  Меч коме су се сви љубитељи тениса радовали. . .

Тенис 04.06.2018 | 17:00
РГ: Ништа од "класика", Серена предала Шараповој!
Вилијамс и Шарапова требало је да одиграју свој 22. дуел у каријери, након што су обе у процесу враћања на терен након дугих одсуства.

У питању је повреда грудног мишића, нешто што Серена каже да јој се није никада догодило, иако је кроз каријеру имала и виђала бројне повреде.

Очи јавности су биле упрте у овај дуел, који се није догодио још од јануара 2016. када је Американка била боља на Аустралијан опену, а уједно и зато што Марија Шарапова није победила Серену још од 2004. године.

Вилијамс је са својом сестром у недељу поподне играла дубл где је поражена после три одиграна сета, а у мечевима које је одиграла у синглу пре предаје ништа није наговештавало да би могло да дође до оваквог дешавања.

"Играла сам баш добро до сад. Овако нешто нисам никада осетила у животу, веома је болно. Видећу са докторима шта да радим, сутра идем на магнетну резонанцу", рекла јеСерена Вилијамс.

Иначе, вероватно најбоља спортисткиња свих времена, до недавно се опорављала после порођаја, када је са једним америчким бизнисменом добила ћерку Олимпију.

Шарапова сада чека бољу из дуела Шпанкиње Гарбиње Мугурусе и Лесје Цуренко из Украјине.

Штета!

Публика у Паризу, а и она крај "малих" екрана, радовала се најишчекиванијем мечу на Ролан Гаросу у коме су данас после 16 часова требало да се састану Марија Шарапова и Серена Вилијамс, али "новопечена" мајка је предала пре сусрета због повреде.

Искусна тенисерка, која ће у септембру прославити 37. рођендан, предала је, још увек незванично, због повреде руке на тренингу пред овај меч.

Серена Вилијамс је у Паризу до сада играла одлично и изгубила је само један сет у уводна три кола, као и њена "несуђена" ривала Марија Шарапова, још један бивши број 1 на WТА листи, па је изостао њихов први дуел после две године.

Иако је у питању прави "тениски класик", Серена је и више него доминантна у међусобним сусретима и има 19 победа и 3 пораза.

Шарапова се овом "предајом" пласирала у четвртфинале гренд слема који је освајала два пута (2012. и 2014), а тамо је очекује боља из дуела Мугурузе и Цуренко.

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА:

Симона Халеп - Кербер/Гарсија
Марија Шарапова - Мугуруза/Цуренко
Јулија Путинцева - Медисон Киз
Слоун Стивенс - Дарија Касаткина

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар