РГ: Класик - Серена заказала меч са Шараповом!

Серена Вилијамс пласирала се у осмину финала Ролан Гароса где ће играти са Маријом Шараповом.

Тенис 03.06.2018 | 14:15
РГ: Класик - Серена заказала меч са Шараповом!
Серена против Шарапове! Велики дерби биће одигран већ у осмини финала Ролан Гароса.

Вилијамс је до четвртог кола дошла победом над Јулијом Гергес у два сета (6:3, 6:4) и у наредној рунди састаће се са некада великом ривалком.

Освајачица 23 гренд слем титуле, тренутно 451. на WТА листи, на терен се вратила у марту, на турниру у Индијан Велсу, након што је прошлог септембра родила ћерку. Ролан Гарос је њен први гренд слем турнир од прошлогодишњег Аустралијан опена, који је освојила док је била трудна. 

У понедаљак нас очекује прави класик на теренима Отвореног првенства Француске пошто се састају тенисерке које су обележиле "бели спорт" претоходних 15 година. 

По тренутној форми Шарапова је благи фаворит, међутим играће овде и психа пошто је Шарапова последњи пут Серену добила давне 2004. године. 

Од тада Американка има 18 победа заредом, а укупан скор је 19 на према два за Серену. 

Шарапова је раније у току дана победила 'сравнила са земљом" шесту играчицу света Каролину Плишкову и нема сумње да ће сви уживати у овом сусрету.

Најатрактивнији меч осмине финала Ролан Гароса у обе конкуренције, сигурно ће одиграти тенисерке, некадашње светске "број 1" - Серена Вилијамс и Марија Шарапова!

Тренутно 30. на свету, Шарапова је шестог носиоца, Каролину Плишкову, декласирала за мање од сат времена игре - 6:2, 6:1.

Јулија Гергес (11), покушала је да помрси рачуне Вилијамсовој, која после порођаја и дуге паузе није ни међу 400 најбољих на WТА листи, али на терену ствари стоје другачије.

Американка је славила резултатом 6:3, 6:4 и показала помак у односу на меч другог кола, када је против Аустралијанке Барти морала да се "вади" након губитка првог сета.

Тридесетшестогодишња Вилијамс и тридесетједногодишња Шарапова до сада су се састале 21 пут и Серена је далеко успешнија - 19:2.

Руска тенисерка је крајем 2004. године водила у том ривалству 2:1, али од тада је претрпела невероватних 18 пораза заредом!

У понедељак ћемо видети може ли да прекине тај низ против ривалке која је ипак далеко од форме из својих најбољих дана.

Остали парови осмине финала: Халеп (1) - Мертенс (16), Кербер (12) - Гарсија (7), Мугуруза (3) - Цуренко, С. Вилијамс - Шарапова (28), Стрицова (26) - Путинцева, Кијс (13) - Бузарнеску (31), Контавејт (25) - Стивенс (10), Касаткина (14) - Вознијацки (2).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар