Мектић: Додик је ''одвалио'' глупост

Министар безбједности БиХ Драган Мектић казао је да је од почетка 2018. године у БиХ ушло 5. 116 миграната и до данас није одобрен ниједан захтјев за азил. Он је казао да је то и одговор Милораду Додику који је казао да се помоћу миграната жели промијенити национална структура у БиХ и то је његово право да "то одвали".

Босна и Херцеговина 31.05.2018 | 13:08
Мектић: Додик је ''одвалио'' глупост
"Све ово о неком тајном плану Сарајева, о насељевању 11 хиљада мигранта на подручју РС је најобичнија глупост и измишљотина. То једноставно је немогуће да се догоди. Неће се ни догодити. Ја сам на штабу данас рекао да не желим да се од овог штаба крије један једини мигрант. Имамо информацију да поједине државе приказују да имају од почетка ове године од 100 до 300 мигранта. Откуди их онда код нас 5.000", рекао је Мекитћ и додао да неки политички лидери желе да миграције желе искористе за анархију, конфликт, сијање страха.

''На граници је затечено при незаконитом покушају уласка у БиХ око 3.300 и враћени су. Изузетно добре резултате је дало упућивање додатних полицијских службеника, али се сада притисак са Вишеграда помакао на Гацко и Билећу'', казао је Мектић.

Он је казао да ће врло брзо упутити још један контигент из Полиције Републике Српске и Брчко Дистрикта Граничној полицији како би се елиминисао било какав облик масовности прилива миграната.

''Обавио сам разговор са ФУП-ом и још неким агенцијама и да су спремни да реагују. Добро је да имамо резерве људи да могу замијенити друге полицајце или да буду распоређени на друге тачке''.

Мектић је говорио и о структури миграната наводећи да је била најзаступљенија Сирија са 30%, али да се све више повећава број чистих економских миграната у односу на ове који долазе из земаља захваћене ратом или другом кризом. Сада је највише Пакистанаца међу мигрантима.

''На трећем мјесту је Иран. Имамо један озибљан проблеме са Иранцима. Србија је укинула визе држављанима Ирана и сасвим легално долазе у Србију без икаквих проблема, а нама илегално долазе и иду према западној Европи. Србија онда мора без икаквих проблема да нам омогући реадмисију тих држављана јер нам улазе из Србије посебно кад их затекнемо одмах уз границу''.

Мектић је казао да је затражио од свих чланова Оперативног штаба да се не крије ниједан податак, нити један мигрант.

''Позивам те политичаре умјесто да се баве мигрантима да се позабаве „нашим мигрантима“ који сваки дан иду према Западној Европи. Да би скренули тему са јада, сиромаштва и корупције баве се другим и скрећу пажњу. Не значи им ништа што смо ми међу највећим економским мигрантима у Европи'', казао је Мектић.

Он је истакао и несразмјер у подацима о броју миграната, који варирају у неколико стотина, па Мектић поставља питање како је онда у БиХ ушло 5.000 миграната.

Од сљедеће седмице биће у функцији касарна Ушивак гдје ће смјестити мигранте.

''Нећемо дозволити да мигранти спавају на аутобуској и жељезничкој станици. Ако желе заштиту онда морају бити тамо гдје се одреди то мјесто и добиће здравствену заштиту и исхрану''.

(БН/Агенције)

Коментари / 45

Оставите коментар
Name

Одвала

31.05.2018 11:24

Додик јесте одвалио. Игра на карту страха да дигне рејтинг пред изборе. Мигранти се неце населити у БиХ јер овде немају ста тразе. Овдавде и домицилно становниство бјези тако да се овога не морамо бојати. А ста реци о земљи из које су и кинези побјегли? А ни Мектиц не заостаје за одвалама, мада га нисмо цули задња два мјесеца али сустице он трактористу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккк

31.05.2018 12:52

Није истина да не покусавају да остану овдје. све се цини да се распореде у Републику Српску али то неце ици1 Предсједник је јасно рекао да ми не зелимо мигранте на насој територији и сада је свим јасно да од тога неце бити ниста. Само требамо слиједити опробани рецепт Виктора Орбана који није дозволио пролазак мигрантима кроз Мадјарску. Нека о мигрантима брину они који су им разорили дрзаве а сада би да уз несто као помоци населе те исте мигранте у насу Републику. То неце ици и требамо задрзати цврст став око овог питања.

Name

ре

31.05.2018 13:20

Послије свега што се издогађало на овим просторима, увијек треба бити спреман на подвале. Ако анализирате полну и старосну структуру миграната, лако можете извести и друге закључке, кад је у питању њихова намјера, дали ће остати овдје или наставити пут у ЕУ.

Name

Ре Ккк

31.05.2018 16:21

Па јел твој председник морао свима да прица како је код нас боље него у Њемацкој. Сад нико од избјеглица неце у Њрмацку него сви навалили у ово насхе благостање. Ко би нормалан позелио да иде негдје другдје,

Name

Е

31.05.2018 17:20

кад је рудоња одвалио, изгледа узасно, глава му расте а уста се криве..

Name

ре ккк одвала

31.05.2018 18:55

Видио сам мигранте у Србији. Све сто из занима је како да продају пакете помоци које добију и како да предју у ЕУ. То сто се свега пласис и сто вјерујес у све сто политицари казу твој је проблем. Како це зауставити мигранте овде кад не моземо да зауставимо људе који су родјени овде....

Name

Не

31.05.2018 11:28

Није глупост и измисљотина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бнн

31.05.2018 12:31

Он увјек цесто одвали глупости ниста ново

Name

БОБА

31.05.2018 11:37

МЕКТИЋ ГОВОРИ РИЈЕЧНИКОМ ОБИЧНОГ НАРОДА.ФУНКЦИЈА ГА НИЈЕ ПОДИГЛА У ОБЛАКЕ КАО МНОГЕ ДРУГЕ.ОН ЖЕЛИ ДА ОТВОРИ ОЧИ ОНИМА КОЈИ СУ ЗАБОРАВИЛИ НА СВЕ ШТО СУ ПРОШЛ.ЗАШТО НЕ ПОДРЖЕ ОВАЈ НАПАЋЕНИ НАРОД. .МНОГИ КАЖУ БИТНО ЈЕ ШТА ЈЕ САДА А ШТА ЈЕ БИЛО КОГА ТО БРИГА ИЗБЈЕГЛИЦЕ СУ ИСТО ПРОЛАЗИЛЕ КАО МИГРАНТИ А САДА СУ ИМ МИГРАНТИ СМИЈЕШНИ.НЕКА СЕ ЗАПИТАЈУ КО СУ БИЛИ, ОДАКЛЕ СУ ДОШЛИ , ШТА СУ САДА.НЕ КАЖЕ СЕ ЏАБА ЛАКО СЕ НА ДОБРО НАВИКНУТИ.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зр

31.05.2018 12:58

Па несретни цовјеце сто нас избјеглице тако оцрни а нико ниста не реце о тим људима. Није нама тако добро у РС само из Дервента је до сада отисло 10000 избјеглица. А то сто неки криминалци избјеглице дрмају Бања Луком то вам је политика Додика, па неда он интелигенцији мјесто какво заслузују у друству. Бања Луко зелим ти срецу ал теско са криминалцима и избјеглицама и домицилним.

Name

Пеђа

31.05.2018 11:42

Умјесто да "предсједник" каже шта је то што РС може учинити у превазилажењу кризе он опет своје небулозе ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харе

31.05.2018 11:45

Србија уз додиков договор саље мигранте у БиХ да би овај прикупљао политицке поене на рацун миграната јадно бједно и залосно од стране овог необразованог баје из Лактаса а тај исти додик це продати брацу србе за сацицу долара само ако види свој лицни интерес у томе додик је као елитна проститутка иде ономе ко понуди висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранка 7

31.05.2018 12:40

Можда Додик јесте овакав и онакав.Само да ти кажем да је веома образован човјек.то сто се неко не слаже с њим по питању политике,е то је нешто друго.живим у његовом комсилуку и знам пуно висе од оног сто се прица од стране његових неистомишљеника.

Name

Бранки

31.05.2018 12:51

Мозда је то тако у твојим оцима гледајуци из стаклене зграде уз фобру плату а ниста нерафити

Name

Ре "Бранка7" РАСПУЦХИН

31.05.2018 12:55

Додик веома образован човјек? Гдје и како се он образовао и стекао толико знање? Можда сам од ријетких који су га имали прилику видјети још 1990. г. , тачније показали су ми тог "човјека" и указали на истог. Могу Вам рећи да му се гесте и укупно држање и понашање од тада нису промјенили а то увелико говори о човјеку и његовом образовању и сазријевању. Иначе се не служим оваквим ријечима али остао је исти неотесанац као и тада. Те '90. г. је ходао по 'рвацкој , заједно са Драганом Чичићем (власником "Дрвопласт"-а из Петриње који је касније заједно са тим "веома образованим" ојадио и Р. Српску) и уз помоћ комуњара и реформиста пљачкао и онај систем. О њему се све зна и не требате убјеђивати народ у оно што сами вјерујете. Његова диплома је исфорсирана по политичкој линији и иза исте не стоји стварно знање па пустите те приче за Ваш комшилук.

Name

ре Бранка 7

31.05.2018 12:55

Додик образован цовјек? Јеси ти цитава? Тај ако је процитао Језеву куцицу дам ти ста хоцес. Не проваљуј се мајке ти сваки матурант гимназијалац посједује висе знања од ове месарске буздованцине, а то сто ти имас од сколе велики одмор па ти се и неко са осам разреда цини Ајнстајн, то је вец твој проблем!

Name

Бранка 7

31.05.2018 13:00

То у вези плате све стоји .ниста не контрирам.само кажем везано за образовање .волим да кажем оно сто знам.

Name

ре Бранка 7

31.05.2018 13:00

Осамдесетих су комуњаре политицке науке сто их је Додик заврсио дјелиле дипломе само да неко заврси Ухветио се Миле тог факултета само да висе не вози поврце које му је цаца теском муком узгајао,Толико о његовом карактеру и образовању комсинице једино ако је теби то неко образовање и неки ниво.

Name

Бранка 7

31.05.2018 13:24

Ахаха.ста ја имам од школе .велики одмор.а ти си вјероватно поред школе само прошао.МАГИСТАР ФАРМАЦИЈЕ.Ето то имам од школе.и никог не вриједјам за разлику од тебе.

Name

Бранка 7

31.05.2018 13:28

Види се колико је ко образован и у овим коментарима.нисмо у стању да комуницирамо нормалним изразима.него ко је читав а ко није .то само говори о нама самима.можда би неко да ми провјерава диплому.као додикову.уосталом свака је боља од ових данашњих приватних факултета.па цак и та додикова.

Name

Бранка 7

31.05.2018 13:31

И какав си ти човјек ако понижава с неког ко је производио поврће.свашта би могла да ти напишем,али то ми не дозвољава мој ниво образовања или људскости како год хоћеш.

Name

за БРАНКУ

31.05.2018 14:03

Постована господјо, имате сасвим коректан став, не обазирите се на ткз паметне факултетлије који по ЦЈЕЛИ дан овде само од татиних пара пису глупости. ВЕЛИКИ ПОЗДРАВ ЗА ВАС.

Name

Ре Бранка

31.05.2018 16:23

Људи, мозда је за Бранку образован цовјек који зна да вози трактор. А нас Баја је био првак пољопривредне сколе у тој вјестини. Бранка, ниси ти дтугарице никад срела образованог цовјека, да јеси не би извалила такву глупост..

Name

Кики

31.05.2018 21:58

Драга Бранка јел ти немас паметнија посла ..мислим тако образована а препирес се на порталима...ко кад,гдје,тацка,зарез...хахаха...иди мало у природу ил се хватај неког дасе да те малко промрда.

Name

Харе

31.05.2018 11:53

"Потврдио је да је Кризни фонд Европске уније одобрио милион и по еура БиХ након чега се извинио Николи Шпирићу због тога што је на прошлој конференцији рекао како у проблему с мигрантима нема пара, те да му није јасно због чега се Шпирић интересује за ову тему. "Желим да се извиним Шпирићу јер ево има пара. Облизуј се Шпирићу, можда шта и убудеш", рекао је Мектић." ЕПИЦ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

31.05.2018 12:32

Добро је ово Мектиц реко..а и јест онај Спириц ко лесинар.

Name

????????????????????????????????????????

31.05.2018 12:30

Све је под велом тајне. Незнам ко је управу. Волио бих да Додик, коме инаце ниста не вјерујем, не буде у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранка 7

31.05.2018 12:51

Управо тако све је под велом тајне.Обичан народ се препире ко је у праву ко није Мектиц или Додик.СДС или СНСД.бас смо као овце .сви смо овце Срби Бошњаци Хрвати .па кад смо већ овце нек нас шишају.

Name

Тања

31.05.2018 12:59

Бранка добро казес!

Name

Ре бранка

31.05.2018 13:06

Управо тако.народ су овце.добије гајбу пива.кафу Северин.ил ко ста вец дахер и онда удри једни По другима назови ботовима и свакаквим ријецима.Дотлем политицари Пуне дјепове парама и смију се.наведите било којег политицара Који нема Пар станова.фирми ист.нема таквих.код нас непостоји.

Name

СМИЈЕСНО

31.05.2018 13:01

ДОДИК ЈЕ ПОСТАО СМИЈЕСАН СА СВОЈИМ ИСМИСЉЕНИМ ПРОБЛЕМИМА. ОВО МУ ЈЕ ПРОЛАЗИЛО 15 ГОДИНА (ОПАСНОСТ ИЗ САРАЈЕВА, СТРАНИ ПЛАЦЕНИЦИ .. ) САД МИГРАНТИ. МА ЉУДИ СТА ЦЕ МИГРАНТИ ОВДЈЕ, СТА ЦЕ БИЛО КО ОВДЈЕ .. ОВДЈЕ САМО МОГУ ПРЕЗИВЈЕТ КРИМИНАЛЦИ. МОЈ МИЛОРАДЕ ПРЕТЈЕРАО СИ, ПА ЈЕДАН ТЕ ИСТИ ВИЦ ПРИЦАС 15 ГОДИНА ,ПОСТАЈЕС ДОСАДАН, НЕЗАНИМЉИВ СИ. ПОНИЗАВАС СВОЈ НАРОД, ТИ МИСЛИС ДА СМО ПРЕВИСЕ ГЛУПИ. МИ НИСМО ГЛУПИ ВЕЦ ПОСТЕНИ И ТРПИМО АЛИ СВЕ ЗНАМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРЕЦА

31.05.2018 13:03

КАМО СРЕЦЕ ДА СУ СВИ ПОЛИТИЦАРИ КАО МЕКТИЦ, ПОСТЕНИ НАРОДНИ ЦОВЈЕК, МИ БИ БИЛИ ДАЛЕКО НАПРЕДНИЈИ А ВИ КРИМИНАЛЦИ МАЊЕ БОГАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гуyа

31.05.2018 13:07

Ово је срамота да неко овако говори за изабраног предсједника, ма какав био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранка 7

31.05.2018 13:46

Срамота наравно да је срамота.то нигдје нема.а тако це бити и ако буде неко други изабран.ми смо такав ментални склоп.такви смо људи.нико намневаља .тако је било и кад је била другачија владајућа структура.нама треба диктатура или окупација.странац на грбави.то нама треба.

Name

Кики

31.05.2018 16:12

Најбоље нек их Миле саље ко Тито на голи оток..3 мјесеца ко увреди лик и дјело друга Миле...Трамп би морао похапсит 65% Амера.

Name

Дарио

31.05.2018 13:49

Милокраду је остало само да пласи овај народ јер страхом и дјељењем властитог народа и цувајуци Рс од Сарајева је постао један од нај богатијих људи на територији бивсе Југе а ми као народ најсиромаснији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

С.којотовски.

31.05.2018 14:17

Одвалио!А деси се некада да цовјек прдне пред рајом,ста цес...није ни то срамота.Ако смрди превисе раја се разбјези,а ако мало смрдуцка само се насмијиу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамис

31.05.2018 14:30

Па ти прије 15 дана реце да се ради о спорадицним уласцима а сад одједном 5000 и кусур онај пањ одваљива али вала ни ти ниси обавијестен као ни Костуница , нема Арапа па имају арапска насеља ,избјеглице спорадицни слуцајеви па их сад немас гдје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

31.05.2018 14:33

Сви ви водите народ у пропаст а само бацате љагу једни на друге БАГРО једна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамис

31.05.2018 14:37

Али оно " Спирицу нема овде пара" е зато ти капу скидам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранка 7

31.05.2018 15:36

Хвала !!!Поздрав вама и свима који су способни да саслушају људе не битно да ли имају исто или другачије мишљење.а не да коментарису вриједјајуци било чији став.а не знају гдје треба ставити зарез а гдје тацку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ибро

31.05.2018 15:39

Незнам зашто се Мектић не кандидира па њега неће ни његови да предложе, знају да би освојо маx два гласа, политичка маријонета Сарајева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

саво

31.05.2018 16:15

Мектиц мјења Лукаца у октобру...стас такав је зивот.

Name

Ин

02.06.2018 23:45

Ибро марс у своје двористе.

Name

Дарио

01.06.2018 10:44

Ауторитет из Бакинаца ако казе да је тако,онда се зна да је тако,он зна обавјеставају га они који су га и ставили на влас као "СВЈЕЗИ ДАСАК ВЈЕТРА ЈОС 97."А то је медјународна заједница његови послодавци.

ОДГОВОРИТЕ