Преувеличава се број миграната

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је данас да је од почетка године до 27. маја у ову државу ушло и регистровано 4. 870 незаконитих миграната, те да је њих 4. 215 исказало намјеру за подношење захтјева за азил, а 423 лица су поднијела тај захтјев.

Босна и Херцеговина 29.05.2018 | 16:35
Преувеличава се број миграната
– То су стварни подаци, а могуће је да постоји одређени мањи број миграната који нису адекватно регистровани. Желим да кажем да су врло злонамјерне, нетачне и скандалозне изјаве неких важних носилаца функција у БиХ који су износили одређене бројеве о мигрантима – рекао је Мектић након сједнице Савјета министара.

Он је истакао да је посебно незадовољан иступима посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Милице Марковић и Николе Шпирића који су, како је рекао, преувеличали број миграната без икаквих валидних аргумената, те на тај начин беспотребно узнемирили јавност у БиХ.

– Немам ниједан разлог да кријем било ког мигранта у БиХ и о свему отворено говорим све вријеме мигрантске кризе – поручио је Мектић.

Према његовим ријечима, у сарадњи са Црвеним крстом Кантона Сарајево у бившој касарни у насељу Ушивак код Хаџића биће организован камп за мигранте, а садашњи камп за смјештај миграната у Бихаћу биће дислоциран на локацију између овог града и Велике Кладуше.

Министар безбједности БиХ навео је да је задовољан резултатима укључивања полицијских снага као помоћ Граничној полицији БиХ ради боље контроле и заштите границе.

Он је најавио да ће ова пракса и даље бити настављена у сарадњи са свим безбједносним структурама у БиХ.

Мектић је додао да БиХ од међународног кризног фонда очекује милион евра за санирање посљедица мигрантске кризе и трошкова које су направили мигранти.

Он је за 7. јуни најавио одржавање министарске конференције у Сарајеву, која би била посвећена тражењу одговора на мигрантску кризу, али и откривању и спречавању појава кријумчарења људи.



(БН/Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

прњавор

29.05.2018 14:59

Мој министре ...знас ли куд гониш ...хм ...теско да ти знас на којој си страни и гдје је противницки го.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малих..

29.05.2018 15:02

Има,па их води куци..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

29.05.2018 15:05

А не преувеличава се са разним маргиналним групама из Србије? Е мој Мектићу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

29.05.2018 15:14

Господине Мектицу нисте ни свјесни са каквим проблемом се суоцавате и јос тврдите да је све под контролом.Видјели смо ста је било у Салаковцу припадници полиције неретванско-херсеговацког кантона су зауставили мигранте потпуно оправдано јер ви мислите да сте богови па никога ниста не питате.Узмите на примјер да вам неко казе сутра це вам неко доци у васу куцу а вас нико не обавијести о томе цак ста висе инсистира и наредјује да морате примити такве особе и јос да будете љубазни са њима.Стварно брезобразно и арогантно.Мора се координисати са ентитетима у супротном врсите насиље и над овим људима и над институцијама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.05.2018 16:51

Из које државе долазе ови мигранти..?

Name

ре за ре

29.05.2018 17:01

Из Србије долазе.

Name

Боле

30.05.2018 07:46

"Шпирићу нема овде пара", Мектић је највећи краљ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

одгов

31.05.2018 15:38

Зато има у надгробним плочама.

Name

шпирке

31.05.2018 15:37

Ко ће доћи на тај самит па са Мектићем нитко не зели причати јер се људи неће спуштат на тај ниво.

ОДГОВОРИТЕ