Зашто Хамилтон још није продужио уговор са Мерцедесом?

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон није још продужио уговор са екипом, чланови осталих екипа у Формули 1 мисле да је реч о новцу.

Остали спортови 27.05.2018 | 13:30
Зашто Хамилтон још није продужио уговор са Мерцедесом?
Актуелном светском шампиону на крају сезоне истиче уговор, Мерцедес му је понудио нови, али он није одлучио да ли ће потписати.

Медији су спекулисали да Хамилтонов нови трогодишњи уговор вреди 160 милиона долара. 

"Једино што могу да замислим је да се потписивање уговора одлаже због новца. Мислим да се ради о сулудој цифри о којој је (директор Мерцедеса) Тото (Волф) причао, а због које му очи сузе. Хамилтон има скуп начин живота. Он је четвороструки светски првак и сигурно није јефтин. Претпостављам да то има везе са кашњењем", рекао је директор Ред Була Кристијан Хорнер. 

Хамилтон је у четвртак рекао да не жури са потписивањем новог уговора и да "ако није спреман ове недеље и ако није спреман наредне недеље, онда није спреман". 

Британац одаје утисак да једино он одлучује када ће потписати. Волф је рекао да то није случај, али није дао крајњи рок.

"То је процес и не желимо да притискамо једни друге за потписивање документа које ће се свакако догодити. То је у току и у завршној фази. Добацујемо се имејловима око детаља. Не желим да поставим рок пошто ћете тада питати зашто се то још није догодило", навео је Волф. 

Такође. постоје дилеме око ангажмана и осталих возача у Формули 1. Возач Мерцедеса Валтери Ботас није обезбедио нови уговор, пошто му стари истиче на крају сезоне, док Данијел Рикардо из Ред Була разматра опције за 2019. годину. 

У Мекларену се надају да ће Фернандо Алонсо остати, а Ферари мора да одлучи да ли ће задржати Кимија Раиконена. Финац у октобру пуни 39 година, али је ову сезону почео добро. 

Медији су спекулисали да би Хамилтон могао да пређе у Ферари и вози са великим ривалом Себастијаном Фетелом. 

"Не бих имао ништа против. Прилично сам сигуран да је Луисов приоритет Мерцедес. Све друго би било велико изненађење", навео је четвороструки светски првак Фетел. 

Хамилтон се нашалио да се прелазак у Ферари "не би догодио", пошто Ветел има право на вето приликом довођења возача. 

Караван Ф1 је у Монаку где се трка вози данас од 15:10х.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар