Тандем из снова: Потписале Тијана и Ким!

Каква ће то нападачка сила бити!

Остали спортови 24.05.2018 | 09:30
Тандем из снова: Потписале Тијана и Ким!
Езачибаши није успео да ове сезоне прекине доминацију Вакифбанка турском и европском одбојком и зато је кренуо у стварање Дрим тима за следећу сезону!

У само неколико дана истанбулски клуб је обелоданио неколико звучних потписа. Најбоља играчица ЕвропеТијана Бошковић је потписала продужење уговора до 2021. године чиме је завршен највећи посао, а онда је одјекнула трансфер бомба.

Езачибаши је довео једну од најбољих одбојкашица света Ким Јеон Кунг. Кореанка се враћа у Турску после сезоне у Кини где је играла за Шангај. Ким има 30 година и једна је од пет најбољих играчица света у последњој деценији. Уз Жу Тинг из Вакифа свакако најбоља на позиција примача сервиса и један од најбољих нападача у светској одбојци.

Ким је шест година играла са Фенербахче са којим је освојила све што се може освојити. Била је првак Европе, освојила турско првенство, куп, Суперкуп... Била је МВП у свим од поменутих такмичења, била је и МВП Олимпијских Игара у Лондону... У Фенербахчеу је са 1.200.000 евра по сезони постала најплаћенија одбојкашица планете. Огроман новац је зарадила и у Кини, а када се спекулисало да ће се вратити у Фенер, Езачибаши је успео да је преотме градском ривалу бољом понудом. Финансијски детаљи нису познати, али се претпоставља да ће фантастична Кореанка сигурно зарађивати преко 1.000.000 евра годишње у Езачибашију.

Тандем Бошковић - Ким ће представљати нападачку силу која ће бити највећа претња Вакифовој доминацији европском и турском одбојком. Езачибаши је пре неколико дана довео и америшку репрезентативку ИнкуАџанаку која игра на позицији средњег блокера, уговор је продужила и Џордан Ларсон, а клуб су напустиле Рејчел Адамс и Маја Огњеновић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар