"Роналдо је имао 15 сезона као Салах!"

Јирген Клоп не жели да ставља Египћанина у исти "кош" са Португалцем.

Фудбал 22.05.2018 | 16:00
"Роналдо је имао 15 сезона као Салах!"
Све што је нападач Ливерпула Мохамед Салах урадио ове године бацило је на моменте у други план чак и наступе освајача Златне лопте Кристијана Роналда или за многе најбољег играча света - Лионела Месија.

"Мо" ће завршити клупску сезону у финалу Лиге шампиона, у којем ће предводити нападе "Редса" против браниоца титуле, Реал Мадрида.

Менаџер клуба са Енфилда Јирген Клоп, не сматра да би Египћанина требало стављати уз раме Португалцу и Аргентинцу.

"Мо је имао сјајну сезону, али Кристијано је играо 15 оваквих сезона. Постигао је 47.000 голава или тако нешто. Луди бројеви", рекао је Немац.

"Зашто бисмо их поредили? У Пелеово доба нико није поредио Пелеа са другим играчима", додао је он, па у даху наставио.

"Сада имамо Месија и Роналда. Они доминирају фудбалом неколико година и има још много добрих играча. Меси и Роналдо су у често у завршницама у правој позицији да постигну гол, а то је најтежа ствар на свету. Зато су ту где јесу. Њих двојица увек освајају 'Златну лопту', заслужено. Када буду престали да играју недостајаће нам - 100 одсто".

И Салах и Кристијано постигли су ове сезоне по 44 гола. Португалцу је то седми пут у каријери да заврши такмичарску годину са бар 44 поготка, а највише их је постигао 2015, када је био стрелац 61 пут.

Финале Лиге шампиона у Кијеву биће одиграно у суботу, 26. маја.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар