Ужељели смо се оваквог тениса, Новак "имао" Рафу!

Новак поново може са Надалом – Рафа ипак добио битку у Риму! Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић завршио је у полуфиналу учешће на Мастерсу у Риму, поразом од највећег ривала Рафаела Надала.  Ђоковић и Надал пружили су римској публици величанствен меч. Новак није успео да освоји турнир, али одлична вест је да је поново заличио на ОНОГ Новака!

Тенис 19.05.2018 | 21:15
Ужељели смо се оваквог тениса, Новак "имао" Рафу!
Ђоковић је поражен резултатом 7:6 (7-4), 6:3 после скоро два сата игре у мечу који је, осим резултата, донео много позитивних ствари за Новака.

После доста времена подсетио на периоде када је уништавао ‘Краља шљаке’ на којем год турниру је стигао и показао да и поред слабије форме може да се носи са једним од најбољих играча свих времена.

Други тенисер на АТП листи је до тријумфа дошао захваљујући бољој форми у којој се налази и континуитету мечева, што се посебно видело у финишу првог сета. Пошто се Новак вратио од 5:2 и спречио ривала када је сервирао за вођство, не да је био равноправан, већ је у добром делу сета био и бољи ривал. 

Не би било незаслужено да је тај брејк отишао и у његову корист, али су га коштала три последња поена које је одиграо нешто слабије, док је баш тада Шпанац подигао ниво игре. 

Налет након добијеног сета је био довољан да Ђоковићу одузме сервис на старту другог, а у тим тренуцима нашем играчу је доста сметао ветар који је појачао. Неколико пута се жалио свом тиму, али је успевао да парира и дође до својих прилика и у том делу игре. 

Није их искористио, па је ‘Бик са Маљорке’ добио битку у престоници Италије, али ако Новак овако настави, готово извесно нас чекају нове у завршницама великих турнира. 

Надал ће се за нову титулу борити са победником другог полуфинала у којем се састају Марин Чилић и Александера Зверева. 

Последњи Мастерс на шљаци игра се за наградни фонд од 4.872.105 евра, а титулу брани споменути Немац.

Рафаел Надал је у финалу Рима, али пуно је срце и навијачима Новака Ђоковића!

Најбољи српски тенисер, који је свој меч четвртфинала завршио касно синоћ после 21 час, није имао довољно времена за одмор за данашњи сусрет заказан у 15 часова, али је упркос томе био најближи "оном нивоу" на који смо од њега навикли свих ових година.

Било је енергије, "ватре", чак и снаге (која дуго већ недостаје) код Ђоковића у мечу у ком је подсетио на старе дане и најавио да ће у наредним месецима играти још боље.

Новак није успео да се пласира у финале Рима, али су он и Рафаел Надал, у 51. међусобном окршају, још једном потврдили да када год играју један против другога - то је спектакл за публику и борба за сваки поен до последње капи зноја.

Лепо је било видети Новака који се радује поенима, који бесни када погреши, а исте реакције имао је и Рафа Надал кога Србин мучи као мало ко на шљаци, на крају:

НОВАК ЂОКОВИЋ - РАФАЕЛ НАДАЛ 0:2 (6:7 (4:7), 3:6)

Ђоковић је посебно импресиван био у првом сету када је стигао брејк "минуса", заиграо најбољи тенис у овој години, али Надал је на својој омиљеној подлози, за сада, био "превелик изазов". Ни то што је Новак у финишу сета преузео примат у игри, чак ни то што је имао више винера (17:13), није било довољно да би Надал "пао" у тај-брејку.

Одлично га је служио сервис, "чистио" је линије, а дуге размене ипак су била његова предност у односу на Ђоковића који дуго није имао оваквог ривала са друге стране мреже.

Само оваквим мечевима и изазовима и може да се врати на стари ниво...

У другом сету, била је видљива Надалова свежина, успео је да направи брејк у трећем гему (2:1) након чега је Ђоковић на клупи изустио "нема теоретске шансе", да би потом пружио висок отпор и био на корак од рибрејка. Надал је имао и мало среће, неке скраћене лопте су за милиметар остајале са Новакове стране мреже, док Ђоковићу нису били довољни ни винери из ритерна, пошто је Рафа "чистио" линије.

Била је ово 25. победа Надала у међусобним дуелима, Новак и даље има једну више, а надамо се да ћемо гледати још много мечева ових "гладијатора".

Надал ће у финалу, за нову титулу у Риму, играти са бољим из меча Чилића и Зверева.

Ђоковић и Надал исписали су 51. страницу највећег ривалства у историји тениса, а Шпанац је смањио на 26-25 у победама. Поред Дастина Брауна (2-0), Новак је једини активни тенисер који има позитивни међусобни скор са Надалом.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар