Рим: Шарапова боља од Остапенко за полуфинале!

Марија Шарапова, најбоља руска тенисерка, победила је актуелну шампионку Ролан Гароса Јелену Остапенко у три сета и пласирала се у полуфинале турнира у Риму.

Тенис 18.05.2018 | 18:45
Рим: Шарапова боља од Остапенко за полуфинале!
Шарапова је за чак три сата игре успела да савлада једанаест година млађу летонску тенисерку 2:1 (6:7(6), 6:4, 7:5)

Остапенко је боље отворила меч, одмах на старту направила брејк и повела са 3:0, а касније ту предност добрим сервисима увећала и на 5:2.

Летонка на ритерну пропушта две везане сет лопте, а онда губи и сервис и Шарапова смањује на 5:4. Нови сервис Марије и нове брејк лопте, тачније сет лопте, и то две везане, не користи Остапенко и резултат је 5:5, а онда и 6:5 за Рускињу која одједном долази у ситуацију да сервира за први сет.

Јелена се не да и прави рибрејк, па сет уводи у тај-брејк, где користи укупно пету сет лопту у првом периоду игре и вођства.

У другом сету много мање драме, али не без ње. Два пута су тенисерке сукцесивно размењивале брејкове, на самом почетку другог сета, а и средином, када Остапенко смањује на 4:3.

Шарапова ипак остаје смиренија и користи другу сет лопту пиликом сервиса летонске тенисерке и одводи овај меч у одлучујући период игре резултатом 6:4.

Нови сет, нова драма. Слична ситуација као у првом, само сада Марија води са 5:2, а Остапенко, спасивши две меч лопте у десетом гему сета, изједначава на 5:5.

Машу нису уздрмале пропуштене меч лопте, па је прво одсервирала за 6:5, а затим искористила трећу меч лопту у мечу и пласирала се у полуфинале – 7:5.

Она ће се у полуфиналу састати са победницом меча између Каролин Гарсије и Симоне Халеп.

У другом полуфиналу снаге ће одмерити Анет Контавеит из Естоније, која је са 6:3, 61 изненадила Каролину Вознијацки, и бранилац титуле Елина Свитолина, која је била боља од Анђелик Кербер 6:4, 6:4.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар