Политичка пијаца у дистрикту Брчко

Ппоилтичка пијаца из Републике Српске преселила се у Брчко дистрикт. Нову српску скупштинску већину у Брчком одредио је пребјег из СДС-а Урош Војновић дајући пресудни седми глас новоформираној колацији око СНСД-а. То је омогућило градоначелнику Синиши Милићу и СНСД-у да из власти дистрикта истјерају СДС.

Босна и Херцеговина 17.05.2018 | 18:29
Политичка пијаца у дистрикту Брчко
Шеф Одјељења за пољопривреду у оставци у влади дистрикта Саша Танић из СДС-а у изјави БН ТВ каже да је након што је формирана нова скупштинска коалиција око СНСД-а министрима из СДС-а  речено да поднесу оставку или ће бити смијењени.

"У више наврата нам је градоначелник Милић рекао да ћемо бити смијењени ако не поднесемо оставку и да то није његова одлука него да му је тако наређено", казао је Танић, додајући да Милић није открио од кога је наредба таква стигла.

"На нас је вршен притисак да то учинимо", казао је Танић, који је поднио оставку на мјесто у влади дистрикта Брчко. Оставку у влади дистрикта Брчко поднијела је и Светлана Чивчић (СДС), као и Мићо Стевановић (НДП). 

Градоноачлник Синиша Милић  каже да су односи између СНСД-а и СДС-а у Брчком нарушени након промјене руковдства у локалном СДС-у и прикључења независног посланика Бранислава Марковица клубу СДС-НДП.

Занимљиво, по Милићу, Марковић, као грађанска опција не може бити дио српске коалиције у дистрикту, а каже да му је засметало и "увођење логике функционисања с нивоа БиХ у дистрикту".

Шеф посланичког клуба СДС-а у Скупштини дистрикта Милан Пурић каже да се на истјеривању СДС из власти радило мјесецима раније али им то није дозвољавао изборни резултат и да им је то сада омогућио пребјег из СДС Урош Војиновић, који је био одлучујући глас за то. 

"До прекомпозиције власти не би дошло да СНСД-у то није омогућио пребјег из СДС-а Урош Војиновић", рекао је Пурић, наводећи да је то стандардна политичка пијаца која је већ виђена у Републици Српској и која се преселила у дистрикт.

"Тајкуни из СНСД-а куповином посланика успјели су да из власти избаце убједљиво најјачу српску опцију СДС -НДП  у дистрикту", казао је Пурић, оцјењујући то штетним по Србе у Брчком.

Иако је СНСД направио нову српску коалицију, рад скупштине дистрикта Брчко је и даље блокиран због Хрвата којих нема довољно у већини да би парламент могао функционисати.



БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Јанко

17.05.2018 18:34

Ма црвена секта је то Њих треба најурити. Раде само по налогу зна се цијем...тајкуна брчанских

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прелетац

17.05.2018 21:39

Опозицијо трази да се усвоји закон о мндату који је странкин а не прелетаца.

Name

Констатација

17.05.2018 22:15

Па са том "сектом" је СДС у Брчком у власти већ 10 година!

Name

Смијесно

17.05.2018 18:42

Изгласајте закон да фотеља остаје у странци која је ту фотељу добила,и ријесен проблем прелетаца. Интеренсанто да ни опозиција висе не захтјева ту промјену??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тараба

17.05.2018 19:01

Вецина по вољи Слободанке црвеног тајкуна власника Слобо пром Из Лонцара.

Name

Брцак

17.05.2018 18:55

Снсд је мафијаска структура од врха до дна. То је познато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брчко брчацима

17.05.2018 20:59

Само што овдје није ријеч о СНСД већ о СДС, Брчак!!!

Name

Тараба

17.05.2018 18:57

Скупстинску вецину прави Слободанка Цурциц сеф Брцког инаце власник Висе градова у РС и фирме Слобо пром Лонцари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брчак

17.05.2018 21:11

Леми је то научио. А Синиша се показао као добар ђак. Слуша добро, прво Томића с сада...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

17.05.2018 22:35

Овим је СНСД показао да је антисрпска и антидемократска странка. Ово ни најгори и најцрњи дусманин неби урадио, осим СНСД-оваца који су овим показсли да су гори и од црног дусманина. Послије овог СНСД је најомразенија странка у Брцком, а и овај градонацелник је цудак. Подрзао га СДС, а он им тако узвраца. СНСД је овим показао да је странка фотеља. Захваљујуци овом издајницком потезу, српска позиција у Брцком је на лабавим ногама.

ОДГОВОРИТЕ