Игокеа "пребила" Зрињски за изједначење!

Игокеа је декласирала Зрињски 80:53 (15:19, 21:11, 19:13, 25:16) и изједначила резултат на 1:1 у финалу плеј-офа кошаркашког првенства Босне и Херцеговине.

Кошарка 16.05.2018 | 22:20
Игокеа "пребила" Зрињски за изједначење!
"Игоси" су отпор Мостараца сломили крајем треће и почетком четвртине када је разлика у корист петоструког узастопног шампиона БиХ износила 19 поена, што "племићи" у сриједу увече нису могли ни да помисле да могу стићи.

У тим тренуцима, кључну улогу у побједи одиграо је Марко Љубичић, који је био стријелац чак 10 поена од чега двије тројке, што је потпуно деморалисало гостујући тим Хрвоја Влашића, који се надао јубиларној 60. побједи на клупи "племића".

Али вечерас је морао спортски да честита младом колеги са клупе Игокее Жарку Милаковићу.

Најефикаснији у тиму "игоса" био је Марко Љубичић са 14 кошева, док је капитен Вук Радивојевић уписао четири поготка мање.
Код гостију из Мостара, прво име утакмице био је Лука Игрутиновић са 14 и Марко Рамљак са четири коша мање.

Наредни, трећи сусрет финалне серије игра се у суботу увече у Мостару.

Четврта четвртина (25:16)

Марко Љубичић је наставио да решета кош Зрињског, придружио му се и Никола Јевтовић са неколико везаних поена за најубједљивијих "плус 19", а када је Доминик Артис залијепио блокаду Ивану Миличевићу, било је мање-више јасно да Игокеа не може да изгуби ову утакмицу.

До краја је предност домаћина расла и више од 20 кошева, већу минутажу ддобили су и млади Аљоша Јанковић односно Далибор Илић, који су показали да се на њих може озбиљно рачунати у будућности. Илић је убацио седам, а Јанковић два поена.

Трећа четвртина (19:13)

Ђорђе Милошевић је погодио трећу тројку Игокее послије уводних погодака Зрињског, а потом и поентирао послије офанзивног скока за вођство "игоса" од 41:32, па је Хрвоје Влашић морао да позове тајм-аут.

Први пут на мечу, Игокеа је стекла двоцифрену предност "+11" послије поготка Роберта Рикића из "одбојке", да би потом услиједила ревија промашаја Доминика Артиса за три поена.

"Мучење" Игокее у нападу је прекинуо тројком са звуком сирене капитен Вук Радивојевић, да би Марко Љубичић потом лаганим поентирањем и новом тројком одвео домаћина на великих 15 разлике (51:36).

"Игоси" су у тим тренуцима лагано чували предност понајвише управо захваљујући пробуђеном Марку Љубичићу, па су у посљедњи период ушли са сигурним вођством - 55:43.

Најефикаснији у домаћем табору након три четвртине били су Вук Радивојевић са 10 поена, Роберт Рикић је постигао погодак мање, док је Ђорђе Милошевић уписао кош мање.

Код тима из Мостара прва имена сусрета у Лакташима досад су били Лука Игрутиновић са 10 кошева и Марко Рамљак са седам поена.

Друга четвртина (21:11)

"Игоси" су од старта другог периода брзо стигли до изједначења погоцима Вука Радивојевића и Доминика Артиса, али су имали доста проблема са офанзивним скоком гостију који су мини серијом 5:0 натјерали Жарка Милаковића да тазражи минут одмора - 19:24.

Његова критика је уродила плодом, па су Александровчани за тили час поново стигли до изједначења (24:24), а потом су се екипе смјењивале у вођству и практично се до одласка на одмор играло "кош за кош".

Више среће и спретности, али и боља одбрана у финишу, пробудила је и шутеве изван линије 6.75, које су погодили Доминик Артис и Вук Радивојевић, па је Игокеа отишла на одмор са "шест разлике" (36:30).

Најефикаснији у домаћем табору у првом дијелу били су Роберт Рикић, Доминик Артис и капитен Вук Радивојевић постигли су по седам поена, док је Никола Гајић укњижио два коша мање.

Код тима из Мостара прва имена сусрета у Лакташима досад били су Марко Рамљак, Ахмед Мари и Свен Смајлагић са по пет постигнутих погодака.

Прва четвртина (15:19)

Зрињски је имао први напад и боље је ушао у меч у Лакташима, па је послије неколико минута водио 5:2, али су "игоси" захваљујући Далибору Илићу и Роберту Рикићу успјели да преокрену, да би погоцима Николе Гајића са линије слободних бацања стигли до вођства 7:5.

Прерано су додуше Мостарци испунили бонус и омогућили домаћину лагано поентирање са линије пенала.

Ипак, неколико промашених "зицера" Игокее омогућило је мини серију погодака за Зрињски, који је стекао "плус шест" (7:13), али је капитен Игокее Вук Радивојевић прекинуо низ гостију лаганим поентирањем.

Игокеа се углавном мучила у нападу, али је креирала у финишу четвртине најљепшу акцију три на један коју је закуцавањем окончао Никола Јевтовић.

До истека 10. минута, Доминик Артис је погодио и прву тројку, али је Зрињски задржао предност - 15:19.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар