Додатних 500 питања из ЕК

Око 500 додатних питања на основни упитник Европске комисије могло би да стигне у БиХ до краја маја, преносе сарајевски медији.

Босна и Херцеговина 16.05.2018 | 09:47
Додатних 500 питања из ЕК
БиХ је одговоре на основни упитник послала  прије више од два мјесеца, а "Дневни Аваз" пише да би могла ускоро да добије нова питања.

Иако су први коментари на 25.000 страница одговора на Упитник били лоши у смислу да је материјал био "непрецизан, неуредан и нејасан", додатни сет питања је мањи него што се очекивало.

Позивајући се на дипломатске изворе у Бриселу, сарајевски дневни лист пише да се у додатним питањима неће налазити Изборни закон, него је ријеч о додатним појашњењима за већ дате одговоре.

Политички тешка питања свјесно су заобиђена, јер се о њима већ много тога зна, а одговори су такви да се из њих види тренутно стање које је једино валидно у каснијој процјени да ли БиХ заслужује кандидатски статус.

Након што су одговориле на Упитник Европске комисије, додатна питања добиле су и Хрватска – 184, Србија 629 и Црна Гора 673.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Новоматиц Адмирал

16.05.2018 08:22

Док ви одговарате на питања Новоматиц Адмирал наставља са прањем новца. Мало је аматерски!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

16.05.2018 08:25

Крајње је вријеме да се у Босни и Херцеговини расписе референдум о приступању Европској Унији ција одлука мора бити обавезујуца за све политицке опције а посебно оне који управљају земљом.Садасња политицка елита оцигледно користи бирократски апарат Брисела да у најмању руку успори ако не и да блокира процес приступања.Мјењањем система вриједности који би се морао десити отварањем преговора и озбиљне намјере БиХ да покрене процесе, садасње политицке елите би отисле у историју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Освит

16.05.2018 10:02

Шта ће нам Запад, Исток нам је отворен и тамо нас једва чекају, Русија, Турска, Кина... и да даље не набрајам, а што се садашњих политичких елита тиче, прво затвор, па онда историја.