Из неких разлога Хрвати воле српске народњаке

Аналитичар Горан Војковић пише за Индекс да је најава да ће се у Загребу појавити први радио који ће пуштати „цајке“, или оно што се у Србији зове „новокомпонована музика", а по уметничкој вредности, како каже, углавном представља музичко смеће - проузроковала је велики број коментара.

Информационе технологије 30.04.2018 | 13:39
Из неких разлога Хрвати воле српске народњаке
Истиче да се та музика, коју „карактеришу певачице и покоји певач специфицног изгледа и цесто слаба гласа, ритам машина и танки стихови љубавних тема“, у Хрватској слуша више него икада.

 Ако је ишта из Србије успело да освоји Хрватску, то је, како је навео, музика.

„Ономе који мисли ово покренути, свака част и честитамо, јер разоткрио је још један сегмент у којем су Хрвати максимално дволични“, пише Војковић.

У јавности се, како наглашава, добро пази да случајно не упадне која српска реч или да неко не каже мај уместо свибањ, а када дођу ноћ и алкохол пева се и игра на мелос с друге стране Дрине.

Занимљиво, углавном се не слуша оно што у Србији вреди, а имају заиста квалитетних музичара, навео је Војковић, додавши да се слуша „баш задњи шунд“.

„Са оним што се 1990-тих слушало полутајно, па онда по клубовима на периферијама градова, па онда по центрима, а сада ће изгледа и на радију– до рата смо се дословно спрдали“, навео је у ауторском тексту Војковић.

Не сумњамо да то неће бити изврсно слушано, истиче Војковић који даље пише да ће бити и оних којима то смета.

„Но, једноставно је, ако вам српски народњаци на неком загребачком радију сметају, немојте окренути ту станицу. Нико вас апсолутно не обавезује да их слушате, а шта слушају други, није ваш проблем“, закључује Војковић.

РТС
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бансхее

01.05.2018 07:17

Устаслук, иза Томпсона, најрадије слуша ове српске пјеваљке, и више од самих Срба. Мислим да Цеца има више обозаватеља код Хрвата него Срба. Не иде браћо Хрвати! Узалуд покушавате постати Еуропљани. Нисте, и никад нећете бити. На Балкану сте, помирите се са тим! У суштини, исто смо смеце сви за Еуропу. С тим да Еуропа толерира вашу мржњу и фасизам кога још пропагирате. А главна окупација вам је мржња према Србима. Јадни сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

01.05.2018 07:38

Не треба генерализовати. Сваки појединац је одговоран за своје поступке.