Чемпионшип: Фуламове шансе расту - пораз Кардифа!

Славиша Јокановић задовољан је трљао руке у уторак, док је гледао меч Дерби Каунтија и Кардифа - главног ривала свог тима.  Митар и Јокан да пошаљу захвалницу Овновима! Дерби тукао Кардиф, има још наде за Фулам. . .

Фудбал 24.04.2018 | 23:15
Чемпионшип: Фуламове шансе расту - пораз Кардифа!
Велики преокрет, за велику драму у завршници сезоне Чемпионшипа!

Дерби Каунти победио је у уторак другопласирани Кардиф и означио почетак фото финиша трке за другу позицију, преосталу која води директно у Премијер лигу.

Шансе да се Фулам наших Славише Јокановића и Александра Митровића без плеј-офа пласира у елиту ове вечери су нагло порасле! Другопласирани Велшани сада, два кола пре краја, "беже" им само бод!

Дерби Каунти - Кардиф 3:1 (0:1)

Кардиф у суботу игра против Хала у гостима, а онда дочекује Рединг. Фулам у петак дочекује Сандерленд, а у последњем колу гостује Бирмингему. Ко буде успешнији у тој трци играће сигурно Премијер лигу у сезони 2018/19, заједно са Вулверхемптоном, који је већ изборио место у најатрактивнијој лиги на свету.

Ко не буде успео - играће у баражу заједно са још три екипе.

Српски интернационалац Марко Грујић трећу утакмицу заредом одгледао је са клупе Кардифа и са саиграчима се радовао голу Шкотланђанина Калума Патерсона, за 0:1 у 28. минуту на "Прајд парку".

Ипак, домаћин је узвратио, одиграо за Фулам, али на првом месту за себе, јер се тријумфом попео на шесто место, последње које води у доигравање за пласман. Голове за коначних 3:1 постигли су Камерон Џером (два) и Матеј Видра.

Таквим епилогом, уочи последњих 180 минута лигашког фудбала у Чемпионшипу, скројен је овакав тренутни изглед табеле:

1. Вулверхемптон 98
2. Кардиф 86
------------------------
3. Фулам 85
4. Астон вила 82
5. Мидлсбро 72
6. Дерби 71
-------------------------
7. Милвол 69
8. Брентфорд 68
9. Престон 67
10. Бристол 66
11. Шефилд јунајтед 66 бодова...

Фулам, Александар Митровић и Славиша Јокановић још вечерас да пошаљу захвалницу на Прајд парк! Истина, Овнови су вечерас играли за себе, јер се и те како боре за пласман у плеј-оф, али овај њихов тријумф над Кардифом (3:1) продужио је наду српском тандему са Крејвен котиџа да може директно у Премијер лигу. 

Велшани су чак имали предност, водили су голом Калума Патерсона од 28. минута, међутим домаћин је на полувремену  доживео потпуни "рестарт" и заиграо како уме, а све потом материјализовао у последњих 20 минута. Јунак преокрета је искусни нападач Камерон Џером, двоструки стрелац у 69 и 90. минуту. Велике заслуге иду и Чеху Матеју Видри, који је у 82. минуту погодио за преокрет. Био је то његов 20. погодак у сезони. Занимљиво, он је на терен крочио тек у 60. минуту...

После овог пораза, Кардиф је остао на само једном боду предности у односу на Фулам. До краја је преостало да се одиграју још две рунде. Све би требало да буде готово до 6. маја. Велшани и даље све имају у својим рукама, али ако једном киксну... Чета Нила Ворнока игра још против Хала у гостима и Рединга код куће, док Фулам чека Сандерленд и иде Бирмингему. 

Занимљиве две недеље су пред нама и коначни расплет у Чемпионшипу. 

У другој одложеној утакмици вечерас Нотингем Форест је савладао Барнсли са 3:0 и шансе за опстанак учинио му још мањим... 

Извор: Мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар