ЛШ: Салах "убио" Рому, Ловрен и Милнер је оживели!

Салах бацио Рому на колена, Ливерпул испустио нокаут! Фудбалери Ливерпула победили су Рому 5:2 (2:0) у првом мечу полуфинала Лиге шампиона.  Мајсторије Египћанина нису биле довољне да Ливерпул већ упише финале у Кијеву, па у Роми и даље могу да верују да је чаробни реванш могућ.  (С)Алахом у Рим! Ливерпул пропустио прилику да декласира Рому у првом мечу полуфинала Лиге шампиона (5:2). Може ли Вучица као против Барселоне?

Фудбал 24.04.2018 | 22:55
ЛШ: Салах "убио" Рому, Ловрен и Милнер је оживели!
"Редсе" је на корак од финала елитног такмичења довео Мохамед Салах са по два гола и асистенције, међутим, домаћин је у финишу поклонио Римљанима наду пред реванш.

Египћанин је одиграо најбољи меч у већ спектакуларној сезони и већ у првом полувремену са два гола разбио "Вучицу".

Римљани су се депримирали након тога и одиграли очајно у другом полувремену, у којем Салах са две асистенције, за Садија Манеа и Роберта Фирмина нокаутира Рому. 

Двадесетак минута пре краја Фирмино постиже други гол за импресивних 5:0, али енглески великан успева да у року од пет минута упропасти све. 

Клоп прерано изводи из игре Салаха и то је скупо коштало Ливерпул. Десетак минута пре краја Един Џеко користи сјајну асистенцију Наинголана, бежи Ловрену и успева да превари Алисона за 5:1. 

Само пет минута касније Рома се потпуно вратила у живот. После шута Наинголана лопта је погодила у руку Милнера у казненом простору Ливерпула. 

Резервиста Дијего Пероти није подлегао притиску, вара Алисона са беле тачке и смањује на 5:2. 

Подсетимо, Рома је у четвртфиналу ЛШ изгубила у Барселони 4:1, али је на Олимпику победила 3:0 и стигла до наредне рунде. 

Чинило се да је све готово на "Енфилду" - не само по питању првог меча, него и реванша - када је Мохамед Салах заслужио овације у 75. минуту за блиставу представу са два гола и две асистенције и оставио своје играче са 5:0, али ту је Рома одбила да се преда.

Ловрен је погрешно проценио лет лопте и Џеку дозволио гол у 81, а убрзо потом је и Милнер, који је на овом мечу дошао до осме асистенције у Лиги шампиона, скривио пенал.

Тим грешкама је умањена велика победа Ливерпула којом је тим Јиргена Клопа већ можда могао да рачуна на финале Лиге шампиона, а Рома је добила велики подстрек пред реванш у Риму где је већ једном, против Барселоне, стигла два гола предности.

Да ли може и три?

Сазнаћемо за осам дана на "Олимпику".

ЛИВЕРПУЛ - РОМА 5:2 (2:0)

Знали смо да нас чека загарантована забава када играју ови тимови и - нисмо погрешили!

У првом полувремену смо гледали храбру Рому која је високо изашла на Ливерпул и већ преко Коларова затресла пречку, али као да су гостујући играчи имали даха за само тридесет минута "трке" са брзим нападачима Ливерпула.

Тада креће "шоу" нападачке тројке, "ерупција" Енфилда, шансе и поништен гол Манеа, па мајсторија Мохамеда Салаха за препричавање.

Добио је лопту на десној страни, наместио се и погодио рашље, а не постоји гол уз који боље пристаје онај претерани опис "не би га одбранила ни два голмана". Овај заиста не би нико на свету, чак је и сјајни Алисон био предалеко!

Значило је то још неопрезнију Рому, задњу линију која је стално "висила", а након избачене лопте Ван Дајка, Фирмино и Салах су фантастично комбиновали, Египћанин је очас посла претрчао Маноласа и лобовао Алисона за свој десети гол у Лиги шампиона, а на само четири је од рекорда у свим такмичењима у Ливерпулу који држи Ијан Раш (47).

После споријег уласка у наставак меча - успавана одбрана Роме сада је морала да брине на Салахова додавања, прво је упослио Манеа у 56, па Фирмина у 62. минуту док су Жесус, Манолас и Фацио изгледали попут аматера.

Још горе је деловао Кевин Стротман који је остао на трави док су поред њега скочили Ван Дајк и Фирмино, а лопта је након ударца Бразилца, о траву, завржила опет у мрежи.

Била је то асистенција Џејмса Милнера, осма ове сезоне у Лиги шампиона, али Енглез је био изузетно неопрезан у 86. минуту када је играо руком након центаршута са леве стране, што је у гол претворио Дијего Пероти и тако одлучио да погодак Едина Џека у 81, након очајне процене Дејана Ловрена, не буде тек утешни.

У Лиги шампиона ове сезоне смо видели сензационалне преокрете и изненађења, па нико не би могао унапред да гарантује да је и овде све решено.

Светски фудбал је добио трећег играча магичног дара, фудбалера који је у потпуности засенио Кристијана Роналда и Лионела Месија. Играча каквог који су челници Ливерпула две деценије тражили по Европи и свету, а онда га пронашли у Риму, на месту где је отишао као одбачени син лондонског Челсија. Тешко да је било ко на Енфилду, па чак ни они који су учествовали у његовом довођењу, могао да замисли да ће за свега неколико месеци доживети овакав бљесак у својој каријери. Фантастични Мохамед Салах је вечерас бацио Рому на колена и са два изузетна гола и две блиставе асистенције донео Ливерпулу огромну у првој утакмици полуфинала Лиге шампиона - 5:2 (2:0).

Ромини највећи страхови пред ову утакмицу су се обистинили. Вучица је диктирала темпо у првих 25 минута и умало успела да поведе после стравичног ударца Александра Коларова, али је након тога улетела у стравичне нападе домаћина, који су попут урагана нослили све пред собом до самог краја - до последњег даха. Рома ипак није издахнула, искористили су гости излазак Мохамеда Салахаиз игре у 75. минуту и головима Џека и Перотија ипак вратила какву такву наду.

Да је Садио Мане био присебнији у појединим тренуцима првог полувремена, могли су Римљани већ тада да претрпе прави дебакл на Енфилду. Ипак, Салах је у наставку меча преузео улогу асистента, па је наместио голове Манеа и Фирмина, а онда је Бразилац одлично одреговао на центаршут Џејмса Милнера и затао коначан ударац потпуно утученим гостима.

Египћанин је одиграо божанствену утакмуцу, после сваког гола се у свом стилу захвлаљивањем свевишњем, али и извињавао присталицама Вучице. У сваком случају римска публика ће у ревашу гледати нови фудбал за Богове невероватног фудбалера Ливерпула.

Није Рома успела да одговори на Ливерпулову брзину, на темпо за који решење нису имали ни Гвардиолини мајстори из Манчестера у четвртфиналу. Систем игре који Јирген Клоп форсира од када је дошао у Ливерпул можда још није сазрео за освајање Премијер лиге, али би у Лиги шампиона могао да донесе оно о чему нико није могао ни да сања да би моголо да се догоди ове сезоне, а то је освајање шестог најважнијег трофеја у клупском фудбалу.

Ипак, излазак Салаха је пружио наду Римљанима да у реваншу могу да учине оно што им је успело против Барселоне у четврфиналу. Свима је то деловало као немогућа мисија, делује и сада, а да ли је Рим град који је способан да приреди два фудбалска чуда у тако кратком временском периоду биће јасно наредне среде.

ЛИВЕРПУЛ - РОМА 5:2 (2:0)
/Салах 36, 45+1, Мане 56, Фирмино 61, 69 - Џеко 81, Пероти 85пен/

Стадион: Енфилд Роуд
Капацитет: 54.074
Судија: Феликс Брих (Немачка)

Ливерпул (4-3-3): Каријус - Александер Арнолд, Ловрен, Ван Дајк, Робертсон - Чемберлен (од 18. Вајналдум), Хендерсон, Милнер - Салах (од 75. Ингс), Фирмино (од 90+3. Клаван), Мане;

Рома (3-4-2-1): Алисон - Манолас, Фацио, Жезус (од 67. Пероти) - Флоренци, Стротман, Де Роси (од 67. Гоналон), Коларов - Најнголан, Ундер (од 46. Шик) - Џеко.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сањин

25.04.2018 06:09

Милнер има 9 асистенција у ЛС ове сезоне а Рома није вец сустигла 2 гола предностти вец је сустигла 3 гола предности против Барселоне.

ОДГОВОРИТЕ